...

Ayla Dunes dropt de catchy empowering-song

Ayla Dunes met een pakkend, inspirerend popnummer

Ayla Dunes dropt de catchy empowering-song ‘No Ordinary Woman’. We zijn verwend want na de succesvolle singles “Lovelife” en “This Road”, een nummer dat ze uitbracht met de Brits-Nepalese Amazumi, brengt Ayla Dunes de nieuwe single “No Ordinary Woman” uit. Singer en songwriter met roots Mechelen schreef het nummer met de hulp van Udo en producers Yannic Fonderie (Zap Mama) en de getalenteerde toetsenist en co-producer David Thomaere. Net als Dua Lipa, Miley Cyrus en Sia trakteert deze verrukkelijke artiest ons op een pakkend, inspirerend popnummer, bekroond met een vleugje populaire disco uit de jaren 80. Het resultaat is wederom een ​​radiovriendelijke streaming-track die recht op je systeem blijft staan weg. Ik realiseerde me dat ik mijn muzikale pad nog moest vinden: ik was pas twee jaar actief bezig met muziek. Als ik iets wilde uitgeven, moest ik het zijn. Het kost tijd en ik heb het gebruikt.” Ayla Dunes begint een gesprek waarin ze haar laatste plaats op “The Voice” noemt. Het is nu 7 jaar geleden.
<h<2>Zingen in verschillende muziekprojecten

Alya Dunes

Een mix van pop, soul, urban, jazz, zelfs met een alternatieve kant. Ik ben niet erg stijlvol. Als ik iets leuk vind, maakt het genre me niet uit – zegt de artiest. “In de jaren na Głos heb ik me vooral gericht op mijn studie aan het conservatorium. De afgelopen twee jaar heb ik ook een educatieve master gevolgd om les te kunnen geven. Ik ben afgestudeerd als master muziek: jazzzang met een lerarendiploma. Daarnaast bleef ik optreden en ijverig zingen in verschillende muziekprojecten. Ik werkte samen met producers Erik Rico (Amerikaanse producer Jasmine Guy, Q-Tip) en Emile Ryckebusch (Belgische producer/mixer/muzikant Froze, Safi & Spreej, …). Mijn richting werd duidelijk en ik realiseerde me dat mijn jazzzang een rode draad was in een eclectische mix van liedjes.

Ayla Dunes zingt over “vrouw zijn”

Met “No Ordinary Woman” herlanceert Ayla Dunes een verrassende, pakkende, empowerende popsong die perfect past bij de sound en stijl van onder meer Dua Lipa, Miley Cyrus en Sii. “Het is een mix van pop vermengd met elementen van moderne soul en disco. Luister naar “Let’s Love” of “Save Your Tears” van Davy Guetta en Sii uit The Weekend en je begrijpt meteen wat ik bedoel. Ik draag mijn nieuwe single op aan iedereen die schaamteloos zichzelf durft te zijn, ongeacht sociale normen of verwachtingen. Religie, huidskleur, geslacht, uiterlijk… het maakt niet uit: durf je eigen ding te doen en te schitteren op je eigen unieke manier!” In “No Ordinary Woman” zingt Ayla Dunes over “vrouw zijn” vanuit haar oogpunt en trots dat ze de manager van het leven is. “Het nummer is eigenlijk een ode aan iedereen die weet wat hij wil, die een doel heeft en voor zichzelf durft op te komen.

Alya Dunes

Een ‘moderne jaren tachtig’ stijl

Ik wil er niet direct over zijn, want het is vooral een lekker popnummer waar ik mensen mee wil verrassen.” Net als bij Lovelife en This Road werkte Ayla Dunes samen met het veelgeprezen productiehuis Chef Visuals aan de video en visualisatie van haar nieuwe nummer. “Geen gewone vrouw moest vreugde, vrijheid van geest, onafhankelijkheid en vastberadenheid uitstralen. In de video zie je hoe ik me klaarmaak voor een gezellig avondje uit. Met een excentrieke vriendengroep gaan we naar de club, waar we een onvergetelijke “buitengewone” avond beleven. De vormgeving, omgeving en verlichting ademen een ‘moderne jaren tachtig’ stijl met een subtiele knipoog naar het discogenre; past perfect in de productie van het nummer”, vertelt Ayla Dunes enthousiast.

De nieuwe single ‘No Ordinary Woman’ van Ayla Dunes verscheen op het House of Entertainment-label en is  digitaal beschikbaar.