...

Ayla Dunes bevestigt met ‘This Road’

Ayla Dunes bevestigt en met Amazumi lonkt ze naar het buitenland!

Ayla Dunes, Voetjes op de grond en keihard doorwerken, da’s het levensmotto van de veelzijdige artieste. Ayla Dunes, alter ego van zangeres en songwriter van Dunja Mees. Mechelse, inmiddels verhuisd naar Waarloos in Antwerpen, begon haar carrière in een bluesband. Ze studeerde jazz aan de Antwerpse Popstudio en ging naar het conservatorium om te zingen. Acht jaar geleden won ze “Talent Der Lage Landen” en een jaar later werd ze finalist in The Voice Van Vlaanderen. Regi Penxten voorspelde een mooie toekomst voor haar en die komt uit.

Meet Again was het eerste nummer dat Ayla Dunes onder haar eigen naam uitbracht

Meet Again was de eerste single die ze onder haar eigen naam uitbracht ter nagedachtenis aan haar broer die jong stierf na een beroerte. Het nummer werd meteen opgepikt door onder meer Radio 1 en Radio 2. In september kwam “Lovelife” uit, een nummer met een verhoogd tempo moderne swingjazz, dat ze geheel zelf schreef. Emile Ryckebusch en Erik Rico produceerden het eerste nummer Ayla Dunes, dat snel werd overgenomen door radio en televisie. Ayla Dunes zet meteen een paar grote stappen voorwaarts met haar nieuwe single “This Road”.

Ayla Dunes en Amazumi

Ayla Dunes en Amazumi werkten samen aan “This Road”

Het productieduo is uitgebreid met toetsenist / producer David Thomaere, en ze werkt samen met de Brits-Nepalese zangeres en rapster Amazumi om een ​​flinke dosis R&B en hiphop af te leveren in dit coole, urban popnummer. “Toen ze meedeed aan De Nieuwe Lichting, was ik erg onder de indruk van haar talent. Ik heb haar een e-mail gestuurd. We begonnen te praten en haar verhaal raakte me zo erg dat we het samen vertaalden naar This Road, Ayla Dunes begint het gesprek. De artieste Amazumi groeide op in Hong Kong. Ze studeerde in India en na een tussenstop in Londen kwamen de Brits-Nepalese uiteindelijk in ons land terecht.
Ayla Dunes en Amazumi (Foto: House Of Entertainment)

Amazumi hoorde meteen een persoonlijk en muzikaal geluid

De bereidheid om altijd onderweg te zijn was een van de speerpunten in de gesprekken met Ayla Dunes. “We hoorden meteen een persoonlijk en muzikaal geluid. Wat Ayla zei, was voor mij heel herkenbaar. Lang op één plek of in een relatie blijven kan angst veroorzaken, waardoor je alles doet wat je kunt om dat verstikkende, routinematige gevoel te ontvluchten. Dit is waar “This Road” over gaat, een nummer dat Ayla een tijdje geleden schreef en waar ik het volledig mee eens ben. ” Ayla: “Het lied is een verhaal over vrijheid, bevrijding, onafhankelijkheid en de moeizame zoektocht naar een plek waar je je thuis voelt. Ik heb lang geworsteld met de vraag “Is dat het nu?”

Ayla Dunes en Amazumi kozen voor een Western- filmische setting

Amazumi was het ontbrekende stukje van de puzzel in haar levensverhaal. We begrijpen elkaar goed en haar bijdrage aan This Road is een enorme meerwaarde. Op een leuke, lichte manier maakten we weer een video met Chef Visuals, het productiebedrijf dat ook de video voor “Lovelife” maakte, waarin we een door Bonnie & Clyde geïnspireerd verhaal vertellen dat is veranderd in “moderne ontmoetingen”. Western- filmische setting. In het filmpje kun je zien hoe ik erin slaag het vertrouwen van de inwoners van het westelijke dorp te winnen, maar ik beroof ze stilletjes van al hun bezittingen en gebruik de hulp van een Amazumi-partner.

‘This Road’ kreeg al een flinke boost op Spotify

Pas aan het einde kom je erachter of we weg kunnen komen met onze buit, of dat we nog gepakt kunnen worden, wie weet! (lacht) “, zegt Ayla Dunes, die nu aangenaam verrast is door de vele positieve reacties:” We hebben een sterke geschiedenis en onze samenwerking biedt zeker kansen in het buitenland. We hebben al een flinke boost gekregen aangezien Spotify ondertussen “This Road” heeft geselecteerd op hun populaire “New Music Friday BE” -lijst, met het nummer met meer dan 18.000 volgers. Een goed begin en wie weet wat er daarna gaat gebeuren. ”

Ayla Dunes bevestigt met This Road

De nieuwe single ‘This Road’ van Ayla Dunes en Amazumi verscheen op het House of Entertainment-label en is digitaal beschikbaar.