...

Jesus Christ Superstar met Rik Torfs en Marcel Vanthilt

Rik Torfs gaat niet zingen

‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show met Rik Torfs en Marcel Vanthilt in. Rik Torfs (verteller prelude) en musicaldebutant Marcel Vanthilt (Herodes) zorgen voor extra kruiding ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’. “Ik kan iedereen, inclusief mezelf, geruststellen: ik ga NIET zingen!”– Rik Torfs –“De Vlaamse Alice Cooper? HELL YEAH!”– Marcel Vanthilt -.

Vanaf 17 december 2021 – Studio Zuid (vernieuwde Zuiderkroon)

ondergedompeld in het verhaal van “Jesus Christ Superstar”

Afgelopen Pasen zou Jesus Christ Superstar – muzikale dinnershow een spetterende openingsproductie worden voor Studio Zuid (een geheel vernieuwde Zuiderkroon), maar door herkenbare omstandigheden stelden producers Music Hall en Teatro Cinque de optredens uit naar december 2021. . Met Pieter Jan De Paepe (schurk Xander uit “House”) als de rockende Jezus Christus, Ruben “Mozart” From the days of Judas en April Darby’s opwindende vocale orkaan als Maria Magdalena, deze moderne concertversie van de legendarische rockopera Andrew Lloyd Webber en Tim Rice kon rekenen op 3 absolute topzangers in de hoofdcast. Fabrikanten voegen echter een verrassend en pittig extra kruid toe om deze heerlijke productie de volle smaak te geven! Op de vernieuwde en permanent virusbeschermde evenementenlocatie van Studio Zuid zet Music Hall zich niet alleen volledig in voor de met bubbels omgeven dinnershows, maar zorgt ook voor een totale publieksbeleving. Zodra je Studio Zuid binnenstapt, word je helemaal ondergedompeld in het verhaal van “Jesus Christ Superstar”.

Rik Torfs leent stem, kennis en eigenzinnige humor voor auditieve ‘kruisweg’ 
Marcel Vanthilt treedt in de voetsporen van Alice Cooper als Herodes

Jesus Christ Superstar met Rik Torfs en Marcel Vanthilt - Jesus Christ Superstar Rik Torfs Marcel Vanthilt

Rik Torfs als een vertellende buitenstaander

Niemand minder dan de ere-rector van de KU Leuven en kerkadvocaat prof. Dr.Rik Torfs neemt je mee naar de foyer als een vertellende buitenstaander en bevoorrechte getuige – met extra bagage en kennis van zo’n 2.000 jaar (kunst) geschiedenis – op een fascinerende audiotour door de 14 kruiswegstaties, te beginnen met hun bijbelse context en achtergrond. Je ontdekt alle personages uit de serie: Jezus Christus, Maria Magdalena, Petrus, Simon, Judas, Pontius Pilatus, Herodes, Kajafas, Annas … personages met veel mythen en legendes. Informatief, indicatief, historisch gesitueerd, tot nadenken stemmend, verrassend, aangenaam om te ontmoeten (met veel ‘ahas’ en ’tiens’), grappig, met een kritische tong in de wang en afgewisseld met de specifieke humor van een Vlaamse kerkadvocaat. PS: prof. Dr. Torfs stond erop om aan te kondigen dat hij niet zou zingen tijdens deze boeiende introductie van de show om verwarring te voorkomen en de kaartverkoop niet te schaden.

Hoe zit het met Marcel Vanthilt?

Voegt Rik Torfs een extra vleugje pit en rock and roll toe aan deze productie, en hoe zit het met Marcel Vanthilt? De extravagante muzikant, zanger en radio- en tv-presentator heeft als creatief woelwater al in bijna alle hoeken en gaten van het medialandschap gespeeld. Niettemin vond hij in “Jesus Christ Superstar – Music Dinner Program” een geheel nieuwe en opwindende uitdaging voor zichzelf. Marcel zal de rol spelen van Herodes Antipas, zoon van Herodes de Grote en tetrarch van Galilea en Perea. Het feit dat hij in de voetsporen treedt van de Amerikaanse rockzanger en iconische held Alice Cooper die de rol vertolkte in het NBC-televisiespel Jesus Christ Superstar Live op Paaszondag 2018 was voor Marcel zelf een doorslaggevende factor. woorden om zijn muziekproductiedebuut te maken. We kijken in ieder geval al uit naar de versie van Marcel’s “Lied van Koning Herodes”!

Jesus Christ Superstar” is een succesvolle rockopera

Jesus Christ Superstar op muziek van Andrew Lloyd Webber and lyrics door Tim Rice (1970). De rockopera werd in 1970 ook uitgebracht als album (met zang van onder andere Ian Gillan, Yvonne Elliman, Murray Head and Barry Dennen) en vervolgens als musical op de planken gebracht in London en op Broadway. Religieuze groeperingen protesteerden destijds tegen de opvoering van het stuk, omdat Jesus te veel als een gewone sterveling zou worden neergezet. In 1973 werd  “Jesus Christ Superstar ” verfilmd onder regie van Norman Jewison met hoofdrollen voor Carl Anderson (Judas), Ted Neeley (Jezus Christus), Yvonne Elliman (Maria Magdalena) en Barry Dennen (Pontius Pilatus), in een voor toen zeer eigentijdse stijl. Ondanks de protesten bij aanvang, werden zowel de opera-, musical-, toneel- en filmversie als het album grote successen, en wordt het stuk ondertussen zelfs opgevoerd door kerkelijke musicalgezelschappen.

Jesus Christ Superstar, het verhaal

‘Jesus Christ Superstar’ behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas Niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat deze uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat. Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar, en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, wanneer Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus…

*bron: Wikipedia

Foto: Music Hall

De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ van 17 december 2021 tot 30 december 2021 in Studio Zuid, tickets & info: www.jesuschristsuperstar.be

Jesus Christ Superstar