...

Yvan Guilini viert z’n 75ste verjaardag

Yvan Guilini kijkt terug op zijn indrukwekkende muziekcarrière

Instrumentalist Yvan Guilini viert z’n 75ste verjaardag met een MENT-special én de nieuwe single ‘Happiness’. Een taart met 75 kaarsen, het is de instrumentalist Yvan Guilini (“Winter Memories”, “Romantica”, “Jet Fly Me To Japan”) die deze zondag ter gelegenheid van zijn verjaardag uitblaast. Onder het mom van de sympathieke West-Vlaming werd hij door presentator Herbert Verhaeghe naar studio MENT gelokt voor een echte verjaardag. Zondag 30 mei wordt het uitgezonden op tv van 10.00 tot 12.00 uur Samen met toetsenist Tars Lootens, goede vriend Chris De Brakeleer, Ricky Gordon van Brugge en Brugs cultureel raadslid Nico Blontrock. Yvan herinnert zich mooie momenten en anekdotes. in Herbert “, kijkt hij terug op zijn indrukwekkende muziekcarrière en de wereldhit” Winter Memories “. Daar zal ook Yvan “Happiness” presenteren, zijn nieuwe zomersingle die terug te vinden is op zijn recent verschenen album “Music Forever”.

Yvan Guilini viert z’n 75ste verjaardag - Yvan Guilini 4

45 jaar na de megahit “Winter Memories”

Na een onderbreking van meer dan 25 jaar verraste “The King of Hammond” Yvan Guilini vorig jaar met een nieuw studioalbum “Music Forever”. “Op een gegeven moment was ik het echt zat en werd het tijd om een ​​andere weg in te slaan. Ik keek er niet meer naar en besloot mijn 4 Hammond B-3 orgels en 17 synthesizers te verkopen. Ik bleef een nachtje slapen en ging weer fulltime aan het werk als sloopwerker ”, herinnert Yvan zich uit die periode. Aangemoedigd door zijn dochter Karolina en zijn goede vriend Chris De Brakeleer, al jaren een van zijn vaste muzikanten, keerde Yvan Guilini vorig jaar terug. 25 jaar na zijn laatste album en ruim 45 jaar na de megahit “Winter Memories”, keerde hij op 74-jarige leeftijd terug met het album “Music Forever”. Naast de succesvolle release van de single “Don’t Take My Dream Away”, “Mélancolie” en het originele “Winter Memories”, waarvoor hij na 45 jaar ook een videoclip verzorgde, bewijst zijn nieuwste album eens te meer zijn veelzijdigheid.

“Music Forever”, een album met 13 nummers

‘Fata Morgana’, ‘La Pendule du Temps’ en ‘Bizarre’ zijn meesterlijke composities (opgenomen met veel live muzikanten en echte violen), net als de jazznummers ‘Sax & Vibes’ en Yvan Guilini & his Project Jazz. Niet alleen hier, maar ook internationaal wordt Yvan Guilini’s nieuwste album na zoveel jaren goed ontvangen: “De aandacht die ik nu krijg is fantastisch. Ik had nooit gedacht dat ik het nog een keer zou kunnen beleven en wie kan op 74-jarige leeftijd zeggen dat hij zou kunnen terugkeren met een album dat in meer dan 130 landen zal verschijnen? Ik moet zeggen dat ik meer van componeren hou dan vroeger. Je hoort het op “Music Forever”, een album met 13 nummers dat perfect past bij “Yvan Guilini’s sound”, zegt hij met een sterke knipoog.

Yvan Guilini

Yvan Guilini krijgt verjaardagsprogramma op Ment T.V

Zondag 30 mei is er een evenement op muziekzender MENT, want dan wordt Yvan Guilini 75 jaar. Met een extra verjaardagsprogramma op de populaire zondagochtendshow “Herbert”, wordt Yvan gevierd met een heerlijke verjaardagstaart en onverwachte gasten. “Wauw. Ik had echt niet verwacht dat het zou komen”, zei Yvan na de opnames. “Mijn dochter en ik kwamen naar Herbert om mijn nieuwe single te promoten,” Happiness. “Dat was het plan, maar naarmate het gesprek vorderde, werd het ging over veel. meer dan alleen een lied. Ik ben geen tafelspringer of een levendige feestganger, dus het duurde even voordat ik besefte wat er op mijn pad kwam. Het duurde even voordat ik me realiseerde dat we mijn verjaardag vieren à la “Het mooiste moment” in de studio De mensen die kwamen, deze mooie woorden en berichten troffen mij enorm, het is geweldig dat ik dit in deze bijzondere tijden nog mag meemaken.

boezemvriend Chris De Brakeleer

Ik ben nog steeds ontroerd en geraakt, het was zo mooi. Als je het op zondag bekijkt, merk je het meteen. Het was prachtig! “- zegt de spelende instrumentalist.De show van Herbert werd een ontroerende en warme ontmoeting tussen Yvan en zijn voormalige klasgenoot Ricky Gordon (Such A Night, Heimwee Naar Jou), zijn voormalige muzikale collega Tars Lootens (“De Kinderacademie”) en boezemvriend Chris De Brakeleer . “Yvan verdient het echt”, vonden de gasten later. “Natuurlijk wens ik Yvan het allerbeste en hoop dat hij nog lang muziek kan spelen, want hij doet het nog steeds geweldig. Met veel passie, vuur en toewijding, en na al die jaren is het nog steeds mooi om te zien en te beleven”, aldus Tars Lootens.De kers op de taart werd verzorgd door de Brugse schepen, Nico Blontrock, die namens de stad en heel Brugge kwam om de componist voor zijn uitzonderlijke prestaties met mooie woorden te eren.

Yvan Guilini

“Ik vind het fantastisch dat 45 jaar na Winter Memories en 25 jaar radiostilte, Yvan terug is met nieuwe muziek. Ik wil Yvan hiermee feliciteren, niet alleen namens het college van raadsleden, maar namens alle Bruggelingen. Yvan heeft iets bereikt wat maar weinig mensen eerder hebben bereikt en weinigen zullen hem in navolgen. Namens de stad Brugge feliciteer ik hem met zijn verjaardag en met de nieuwe single “Happiness”. Omdat het gewoon fantastisch is, toch?!’ aldus de schepen van de in Brugge geboren musicus-componist.

Foto’s: House Of Entertainment

Op zondagvoormiddag 30 mei kan je tussen 10u00 en 12u00 op MENT kijken naar de feestelijke uitzending van ‘Herbert’ waar er aandacht is voor de 75ste verjaardag van Yvan Guilini.

Het album ‘Music Forever’ met de nieuwe single ‘Happiness’ verscheen op Game Records en is nog steeds fysiek en digitaal beschikbaar.