...

Instrumentalist Yvan Guilini hipper dan ooit

Instrumentalist Yvan Guilini hipper dan ooit Op z’n 74e. Op z’n 74ste is instrumentalist Yvan Guilini hipper dan ooit: “Mijn album verschijnt in meer dan 130 landen: Japan, Azië, Rusland, Mexico, Scandinavië…ze zien het allemaal zitten. Dat belooft!”Het nieuwe jaar is voor West-Vlaming Yvan Guilini meer dan goed begonnen. 25 jaar na zijn laatste optreden en 45 jaar na zijn wereldhit ‘Winter Memories’ bracht hij eind vorig jaar op Game Records, het platenlabel van z’n dochter Carolina, een nieuw album uit: ‘Music Forever’. Het tijdstip van de release was een risico, want de stijgende besmettingscijfers zorgden ervoor dat in volle coronacrisis de niet-essentiële winkels hun deuren plotseling moesten sluiten.

Yvan Guillini
(Foto: House Of Entertainment, instrumentalist Yvan Guillini))

Winter Memories van Yvan Guillini is wereldbekend

Het publiek dat mijn muziek apprecieert gaat nog graag naar de winkel om een cd’tje te kopen. Plotseling was dat niet meer mogelijk. Ja ik heb gesakkerd, maar ook gemerkt dat mijn fans veel moeite hebben gedaan om toch aan mijn muziek te geraken. Vaak hebben ze hulp gevraagd, waardoor ze de cd alsnog konden bestellen en thuis konden laten bezorgen. Dat heeft gewerkt. Ondertussen legde m’n dochter ook opnieuw contact met het buitenland. ‘Winter Memories’, het nummer waarmee ik in 1976 mijn grootste hit scoorde. Die is in zijn originele uitvoering ook terug te vinden op m’n nieuwe cd, dat is een mooie binnenkomer.

Veel belovende reacties op Melancolie van Yvan Guillini

In heel wat landen is het een klassieker. Dus toen ze te horen kregen dat ik een nieuw album had gemaakt, waren ze laaiend enthousiast. Ondertussen zitten we al aan meer dan 130 landen die het album straks digitaal – en de meesten ook fysiek – gaan uitbrengen. Vorige week is ‘Mélancolie’ als voorbode uitgekomen. De reacties zijn meer dan veelbelovend. Begin deze maand heb ik, in het Engels, nog video-interviews gedaan voor Engeland, Nieuw-Zeeland en Australië. Ik hoor dat ze ook in Rusland, China, Mexico en Scandinavië heel enthousiast zijn, dus wie weet moet ik postcorona wel terug op tournee gaan. Stel je voor dat we dat nog mogen meemaken”, zegt Yvan Guilini.

Het album kwam er dankzij de dochter van Yvan Guillini

Het album kwam er met dank aan z’n dochter Carolina en boezemvriend en muzikant Chris De Brakeleer, die drie jaar geleden The King of Hammond opnieuw konden overtuigen om muziek te maken. “We hebben inderdaad lang op hem moeten inpraten, maar we zijn allemaal blij dat mijn vader de liefde én het plezier van muziek maken herontdekte. in het begin waren er veel twijfels: Gaat mij dat nog wel lukken? Heb ik nog die snelheid? Je mag niet vergeten dat hij nog steeds actief is als zelfstandig sloper. Jarenlang heeft hij lange dagen geklopt en zwaar werk gedaan. Dat laatste doet hij nog steeds, maar wonderwel heeft dat geen invloed op zijn speeltechniek. Als geen ander tovert hij als instumentalist klanken uit zijn Hammond B3 én met de hulp van zijn poulain Samuel Jonckheere zijn er schitterende producties ontstaan. Samuel en mijn vader zijn twee handen op één buik. Op Zwitserse bodem werkte hij mee aan ‘Music Forever.’.

Yvan Guillini heeft al getekend bij verschillende platenlabels

Doorheen de jaren heeft Samuel ervaring opgedaan vanuit de samenwerkingen als arrangeur/producer met o.a. Hans Zimmer, Katie Melua, Prince, Phil Collins, Deep Purple e.v.a. Als je goed luistert, hoor je zijn invloed die mee zorgt voor het internationale cachet in o.a. ‘Bizarre’ en ‘Don’t take My Dream away’ en ‘Mélancolie’. Het heeft iets langer geduurd, maar door corona had men ook in het buitenland meer tijd om naar muziek te luisteren en ondertussen is de nieuwe muziek van mijn vader getekend bij verschillende platenlabels, in meer dan 130 landen! Ook in TikTok-tijden blijft instrumentale muziek hip. Deze wordt niet alleen gebruikt in films en series, mensen van alle leeftijden vinden het ook fijn om er rustig naar te luisteren, om even hun zorgen te vergeten en er in gedachten hun eigen verhaal bij te creëren. Ook al moet het in het buitenland nog allemaal beginnen, voor mij, mijn vader en ons team is onze missie nu al meer dan geslaagd. Trouwens, deze week hebben nog 2 landen om een licentie gevraagd: Spanje en Portugal. De contractbesprekingen met de lokale labels zijn er volop aan de gang. Wordt dus vervolgd.

Het album ‘Music Forever’ van instrumentalist Yvan Guilini verscheen op Game Records. Bij ons is het digitaal en fysiek beschikbaar, inclusief de nieuwe single ‘Don’t Take My Dream Away’  en de originele uitvoering van ‘Winter Memories’ staat voor het eerst ook op een album.