...

Peter Luts & Basto een oldskool feestje!

Peter geeft het startschot

Peter Luts & Basto  bouwen met ‘Nebula’ een oldskool feestje! “De roaring twenties zijn terug!” zei Peter Luts (“Rain”, “Get down low”, “What a feeling”). Een Limburgse dj en producer kan zijn geluk niet op nu het Overlegcomité onlangs groen licht heeft gegeven aan de evenementenbranche om weer operationeel te worden. “Ik ben klaar om weer achter de draaitafels te staan!” Klinkt hij enthousiast. Peter samen met zijn collega-dj en producer Basto (Jef Martens), die onder het pseudoniem Lazy Jay een wereldwijde hit won als producer en co-schrijver van het Britney Spears-scenario en de Will.i.am-hit “Scream And Shout ” . Peter geeft het startschot, de single “Nebula” is de officiële versie van een hopelijk spetterende festivalzomer.

Peter Luts & Basto

Jef is werkelijk fenomenaal talent

Gebaseerd op de samenwerking van Limburgse DJ en producer Peter Luts met zijn collega Basto (“Gregory’s Theme”, “Again and Again”, “Cloudbreaker”), alter ego Jef Martens (Hoogstraten), moeten we terug naar het begin hiervan. “Jef en ik werken al jaren samen”, vertelt Peter. “We ontmoetten elkaar terwijl hij remixen maakte van Ian Van Dahl’s liedjes” Just A Girl “en” I Can’t Let You Go. ” Op een gegeven moment besloten we af te spreken in de studio. We hadden vanaf de eerste minuut een sterke verbinding. Jef werkte ook mee aan het laatste Lasgo-album (“Smile”) en in de jaren daarna namen we samen veel clubnummers op, waaronder “Spitfire” en “Blister”. Jef is werkelijk fenomenaal talent! Niet voor niets werd hij gevraagd om samen te werken met artiesten van wereldformaat als de Amerikaanse producer en rapper will.i.am en Britney Spears (“Scream And Shout”) en Azalea Banks (“212”), “hij klinkt met bewondering.”

Ontwaakt uit een lange winterslaap

Met “Nebula” levert het gouden duo nu weer een prachtig nummer af. “Omdat onze clubliedjes altijd goed presteren, dachten we: kom op, laten we er nog een doen! ”Zegt Peter lachend. “Het nummer lag al bijna een jaar in onze la, maar omdat de clubs gesloten moesten blijven, hebben we het altijd een beetje uitgesteld. Sinds de onlangs aangekondigde versoepeling van de situatie en de vooruitzichten voor het nieuwe festivalseizoen dachten we allebei: “Kom op, laten we het doen!” zegt Peter Luts enthousiast. Dat de entertainmentwereld nu pas ontwaakt uit een lange winterslaap veroorzaakt door coronacrisis lijkt Peter Luts een verademing. “Ik denk dat het einde van de lockdown in zicht is. Gelukkig maar, want ik en vele andere DJ’s hebben echt meer mensen nodig om te bewegen en te spelen.

Dankzij “Nebula” staan ​​Peter Luts en Basto klaar

Het moment waarop we ons nieuwste verbluffende effect op mensen kunnen ontketenen, kan niet beter zijn! “Klinkt het. Dankzij “Nebula” staan ​​Peter Luts en Basto klaar om de dansvloeren in clubs en op festivalpodia in vuur en vlam te zetten. “We wilden echt een groot feestalbum maken, grapjes makend over” de goede oude tijd “, zegt Peter met zijn ogen knipperend. “Eentje waarvan je weet dat mensen gek worden als ze het horen. Jef kent de muziekwereld heel goed. Omdat we allebei merkten dat sommige geluiden uit het verleden snel terugkeerden, hadden we die ouderwetse sfeer toen we samen “Nebula” maakten. Uiteindelijk is het nummer een lekker melodietje met wat “trance vibes” in de pauze, maar dan gaat het helemaal los. Het is een plaat die barst van de energie, maar niet te zwaar”, aldus Peter. De kans is groot dat “Nebula” deze zomer het feestlied op festivals wordt, want na de eerste uitzendingen op Versuz Radio en Topradio werd het duo overstelpt met positieve reacties.

“Nebula” als de perfecte soundtrack

“Ik draaide het zelf meerdere keren op een radio-uitzending en toen explodeerde mijn mailbox met enorme positieve reacties”, vertelt Peter Luts enthousiast. “Dus mensen proeven het, wat erg lekker is. Door de Corona was het de afgelopen maanden niet mogelijk om nieuwe nummers te testen met het dansende publiek. Als je dan wordt overspoeld met nieuws en positieve feedback dat mensen je nieuwe album leuk vinden, is dat echt goed. Overigens verwacht ik dat het binnenkort een serieus feest wordt als de festivals beginnen en het uitgaansleven weer normaal wordt. Als je foto’s ziet van Engelse clubs die twee weken geleden heropend zijn, verwacht ik dat de mensen hier ook gek worden. De roaring twenties keren terug met hopelijk “Nebula” als de perfecte soundtrack “, besluit hij met zijn ogen knipperend.

Nebula‘ van Peter Luts & Basto verscheen op Voyager Records en is nu digitaal beschikbaar op alle platformen