...

Ianthe (Tavernier) lanceert haar debuutsingle

IANTHE lanceert vandaag haar debuutsingle

IANTHE (Tavernier) lanceert haar debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ met een Instagram Stories-primeur! Ianthe Tavernier zal vandaag vrijdag 28 mei haar debuutsingle “Ik ben wie ik ben” uitbrengen als IANTHE. De veelzijdige actrice, zangeres, presentatrice, influencer en ondernemer geeft meteen voorrang, want haar meer dan 100.000 Instagram-volgers zullen de bijbehorende clip stap voor stap kunnen ontdekken vanuit meerdere Instagram-verhalen. “Vandaag verschijnt mijn Nederpop debuutsingle en vanaf aanstaande maandag kun je het nummer op mijn Instagram Stories beluisteren, telkens in blokken van 15 seconden. Ja, dit zijn aparte afbeeldingen en er zijn zelfs TikTok-bewegingen in sommige frames. Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat dit inderdaad de eerste keer is dat iemand in Vlaanderen op deze manier een nieuwe release voorstelt ”, zegt IANTHE enthousiast.

Ianthe (Tavernier) lanceert haar debuutsingle - Hoes IANTHE Ik Ben Wie Ik Ben

Je kan als je wil gewoon zijn wie je wil zijn

Een nummer met een dubbele gelaagdheid, zo kan je de debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ van IANTHE het best omschrijven. De zangeres schreef het nummer met muzikant en lyricist Tom Lodewyckx (Laura Tesoro) die naast Yannick Fonderie (Natalia, Clouseau) ook tekende voor de productie. “De song klinkt inderdaad als een statement. Ik denk dat we allemaal wel voorbeelden kennen van mensen die zich in het dagelijkse leven anders voordoen dan wie ze werkelijk zijn. Het lijkt wel alsof we met z’n allen streven naar een ideaalbeeld, omdat dit vanuit de maatschappij precies een beetje wordt opgedragen of verwacht. Met “Ik ben wie ik ben” wil ik dat voor een deel ontkrachten. Je kan als je wil gewoon zijn wie je wil zijn. Je hoeft je ook niet altijd perfect te voelen of er prima uit te zien. Gewoon is ok ok ”, zegt IANTHE oprecht.

Veel mensen gaan zich in de tekst herkennen

Naast het statement gaat het in ‘Ik ben wie ik ben’ ook over een liefdesbreuk: »Een populair onderwerp waar er bij wijze van spreken misschien al een miljoen nummers over gemaakt zijn, maar het blijft natuurlijk wel een dankbaar onderwerp. Ik denk dat veel mensen zich in de tekst gaan herkennen, want de meesten hebben zoiets wel eens meegemaakt in hun leven. Ik ook, maar de tekst is voor alle duidelijkheid niet toegespitst op iemand persoonlijk ”, Zegt de artieste met een knipoog.

Ik ben wie ik ben

Na de single “Vuur”, die IANTHE drie jaar geleden uitbracht in het kader en ter promotie van de musical “Iedereen Beroemd”, komt de ravissante Antwerpse nu met haar eerste, officiële solosingle. »Samen met mijn team en de mensen die ons omringen, hebben we meer dan een half jaar gewerkt aan” Ik ben wie ik ben “. Ik ben inderdaad iemand die altijd haar best doet en streeft naar een goed eindresultaat. In mijn debuutsingle zing ik dat je ook fouten mag maken, want als je iets doet, is dat meestal met vallen en opstaan. Ik zal zelf altijd wel proberen om er zo weinig mogelijk te maken. Da’s inderdaad sterker dan mezelf. ”

Foto’s van mijn debuutsingle op instagram stories

In reactie op sociale media krijgen haar meer dan 100.000 Instagram-volgers binnenkort de wereldpremière van haar videoclip “Ik ben wie ik ben”. “Voor de duidelijkheid: je kunt ook gewoon jezelf zijn op sociale media. Ik vind het leuk om bepaalde dingen met mijn volgers te delen en als je het verstandig gebruikt, is het best leuk. Tijdens de brainstormsessie met mijn team ontstond het idee om foto’s van mijn debuutsingle te plaatsen via Instagram Stories.

verhalen vertellen doe ik elke dag op mijn sociale media

Dit houdt in dat we de hele film hebben geschoten volgens het frameprincipe en de beelden een paar dagen stuk voor stuk hebben opgeladen. Het leuke is de afwisselende mix en als je goed kijkt herken je op sommige stukken zelfs TikTok’s bewegingen. Als ik correct werd geïnformeerd, is het inderdaad de eerste keer in Vlaanderen dat een artiest de clip op deze manier deelt op sociale media. Als je de sensatie niet wilt missen, volg me dan gewoon op Instagram en bekijk regelmatig mijn Stories. Op deze manier is de cirkel rond, want films maken en verhalen vertellen doe ik elke dag op mijn sociale media ”, zegt IANTHE enthousiast.

Een heel radiovriendelijk nummer

Naast moderne Soul en Funk, invloeden die we in de toekomst waarschijnlijk zullen ontdekken in de nieuwe muziek die IANTHE zal uitbrengen, is de artiest ook laaiend enthousiast over hedendaagse Nederlandse muziek: “Wat o.a Snelle, Camille, Metejoor en Suzan & Freek tegenwoordig uitbrengen. Het is in deze muzikale lijn dat ik zelf liedjes wil maken. De nummers die het beste plezier en een goede sfeer uitstralen. Dit betekent niet dat ik in de toekomst geen ballads of gevoeligere nummers zou durven uitbrengen. “Ik ben wie ik ben” is inderdaad een heel radiovriendelijk nummer met een lekker, licht speels karakter.

Met een live band op festivalpodia

Een van de sterkste punten van IANTHE is ongetwijfeld haar veelzijdigheid. Ze is te vergelijken met een kunstpraktijk waar ze zelf de luxe heeft om te kiezen wanneer ze welk schuifje opent: “Ianthe van ‘De Buurtpolitie’, presentator van het programma ‘Fresh Viral’ op de nieuwe zender Pickx + TV van Proximus, ondernemer, lid van de Les Copines-groep, muziekartiest, tot de zanger “Ik ben wie ik ben”. Dit zijn allemaal voorbeelden van deze afzonderlijke schuifjes. “Ik ben mijn ouders dankbaar dat ze mij de kans hebben gegeven om veel talenten te ontwikkelen. Ik heb ook het gevoel dat ik me nog wil verbeteren en ontwikkelen in alles wat ik doe. Ondertussen werk ik al met mijn band aan een vervolg op mijn debuutsingle. Het zou geweldig zijn om met een live band op festivalpodia te staan, maar dit is nog toekomstmuziek. Nu richten we ons eerst op “Ik ben wie ik ben” en ben erg benieuwd naar de reactie. Spannend!”

Ianthe (Tavernier) lanceert haar debuutsingle - Ianthe Tavernier 2

IANTHE’s debuutsingle ‘Ik ben wie ik ben’ verschijnt aanstaande vrijdag 28 mei digitaal op het label van House of Entertainment. Op de Instagrampagina van Ianthe kan je vanaf volgende week, in Stories-vorm, haar videoclip ontdekken.

Foto: House Of Entertainment