...

Bram Sutherland debuteert met dansbaar I Need A Dollar

Bram Sutherland zijn remake is hartverwarmend

Bram Sutherland debuteert en maakt van I Need A Dollar een dansbaar nummer. Elf jaar geleden werd het verzoek “I Need A Dollar” van de Amerikaanse soulzangeres Aloe Blacc, die lid was van de populaire hiphopcrew Emanon, een grote wereldhit. Het aanstekelijke nummer is zelfs het deuntje van een Amerikaanse tv-show geworden en is ook te vinden op Blacc’s tweede album Good Things. “Het nummer is altijd in mijn hoofd blijven hangen”, opent de Nederlandse dj / producer Bram Sutherland het gesprek. “Mensen vinden het nummer nog steeds erg leuk, maar de originele versie is niet makkelijk om op te dansen. Ik reageerde met mijn remake en de feedback die ik al krijg is hartverwarmend. Als je meerdere dagen op een van de nieuw geopende terrassen hebt gezeten, is de kans groot dat je voeten onder de tafel zachtjes bewogen op de dansversie van “I Need A Dollar”.

Bram Sutherland

Iedereen is waanzinnig enthousiast

Wie weet, misschien heb je zelfs voorzichtig gezongen naast de remake uit 2010 van de Aloe Blacc-klassieker. Het is aan de Nederlandse DJ en producer Bram Sutherland te danken dat we weer kunnen genieten van dit juweeltje. Voor de aardige Nederlander is dit zijn debuutsingle en zorgt meteen voor een dubbele sensatie: “Voor mij is België de bakermat van dit genre. Niet alleen radiostations, maar Belgen in het algemeen houden van dit soort liedjes en daarom heb ik besloten om nu de single bij jullie uit te brengen. Nederland, de rest van Europa en de wereld volgen binnenkort, maar we beginnen bij de Belgen. De feedback die ik tot nu toe heb gekregen van mijn Belgische en Vlaamse vrienden op mijn debuutsingle was warm. Iedereen is waanzinnig enthousiast, dus dat is een belofte! ”

Bram Sutherland startte hij zijn eigen platenlabel, “Sutherland Records”

Op 14-jarige leeftijd zette Bram Sutherland zijn eerste muzikale stappen en produceerde hij zijn eerste nummer. Door de jaren heen groeide hij als producer en als gast producer was hij succesvol in verschillende muziekstijlen. Achter de schermen was hij de man achter vele Dance-, Pop- en Urban-producties, waaronder meer dan 50 miljoen streams. Sutherland is altijd op de achtergrond gebleven, ook al staat hij achter de producties van vele bekende dj’s. Deze situatie verandert eindelijk met de release van zijn debuutsingle “I Need A Dollar”. Ondertussen startte hij zijn eigen platenlabel, “Sutherland Records”, en zegt dat hij momenteel dag en nacht in zijn studio verblijft, waar hij zijn eigen muziekstijl ontwikkelt. “Ik ben heel enthousiast over alle nieuwe projecten die ik binnenkort onder mijn eigen naam in de wereld ga zetten.

Bram Sutherland heeft ruim 10.000 volgers op Instagram

Mijn producties beloven een commerciële mix te worden van hedendaagse pophits en internationale dancetracks. Ik ben al aan het aftellen tot het moment dat we weer plezier kunnen hebben op festivals, in tenten en clubs. Ik kijk er echt naar uit! ” Ook Bram Sutherland heeft zijn ruim 10.000 volgers op Instagram laten weten toe te zijn aan een nieuw hoofdstuk. “Ik ben een jaar continu bezig geweest met nieuwe muziek. In deze gekke tijd waarin we nu leven, heb ik veel nagedacht over mijn toekomst en welke muziekstijl het beste bij mij past. Nu, na een lange tijd van hard werken en moeilijke keuzes, ben ik klaar om gas te geven. Verwacht dus veel internationale popdans dit jaar! ”Hij klinkt ambitieus.

I Need A Dollar’, de debuutsingle van Bram Sutherland, verscheen op zijn Sutherland Records-label en is in ons land inmiddels digitaal beschikbaar.