...

Jesus Christ Superstar – a musical dinner

Jesus Christ Superstar – ‘a musical dinner show’ opent in paasvakantie vernieuwde en virusveilige Zuiderkroon. ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’ opent in paasvakantie 2021 vernieuwde en virusveilige Zuiderkroon.

Jesus Christ Superstar - a musical dinner - Aankondiging Jesus christ Superstar

Belangrijkste rolverdeling voor Jesus Christ Superstar

Pieter Jan De Paepe (slechterik Xander uit ‘Thuis’) wordt Jezus
Ruben Van keer (Mozart) kruipt in de huid van Judas
April Darby debuteert in België als Maria Magdalena

Studio Zuid, plaats van afspraak

Onlangs ontvouwde uitbater Music Hall de plannen voor de vernieuwde Zuiderkroon op het compleet heraangelegde Antwerpse Zuid. De Zuiderkroon wordt niet alleen omgetoverd tot een permanent virusveilige eventlocatie maar zal vanaf seizoen 2021-2022 omgedoopt worden tot Studio Zuid. De Belgische producent zal ook de programmatie op maat van de zaal aanpassen en er voluit inzetten op dinnershows in bubbel-setting.

Engelstalige Versies van de liedjes blijven behouden

De openingsproductie van de reeds vernieuwde eventtempel wordt meteen een knaller van formaat. In de paasvakantie van 2021 kan u in de Zuiderkroon naast van een overheerlijk dinner, gaan genieten van ‘Jesus Christ Superstar – a musical dinner show’. Deze versie van de legendarische rockopera op muziek van Andrew Lloyd Webber en tekst van Tim Rice (1970), wordt een moderne en rocky show. Een spetterend concert met live orkest in de stijl van het felgesmaakte ‘Best of Musicals’van Music Hall. De nummers worden in de originele, Engelstalige versies gebracht.

Xander uit Thuis krijgt rol in Jesus christ superstar

Pieter Jan De Paepe (25, Lier), bij het grote publiek vooral bekend als slechterik Xander uit ‘Thuis’, wordt de rockende Jezus Christus. Een rol die hem op het lijf geschreven en niet geheel vreemd is. In zijn thuisstad Lier speelde hij al eens de zoon van God in het openluchtspektakel ‘De Passie'(2018). Pieter Jan volgde het zevende jaar Pop/Rock zang aan de! Kunsthumaniora Antwerpen. Daarna volgde de opleiding Zang-Songwriting aan de PXL-Music in Hasselt. Hij is sinds februari 2010 de frontman van de theatrale punkrock groep Rusty Spoon. Een ‘match made in heaven’ dus!

Les Misérable eveneens met Ruben Van Keer

Met Ruben Van keer (30, Mechelen) als Judas worden de liefhebbers en kenners ook op hun wenken bediend. Zijn verbluffende vertolking als Mozart in de gelijknamige musical (seizoen 2017-2018), waarvoor hij trouwens de Musicalworld-award won voor ‘Beste mannelijke hoofdrol’, betekendevoor Ruben de grote doorbraak in zijn thuisland België. In het Verenigd Koninkrijk schitterde zijn ster eerder al wat feller. In 2016 studeerde Ruben af aan de Musical Theatre opleiding van de Royal Academy of Music in London en nog geen jaar later coverde en speelde hij de hoofdrol van Strat in de wereldpremière van ‘Bat Out Of Hell – The Musical’ in de Londense West End en op tour. Hij is ook te horen op het originele castalbum. Eveneens in Londen speelde hij John in ‘Knights of the Rose’ en Ruben tourde door het Verenigd Koninkrijk en Ierland als Grantaire in ‘Les Misérables’.

Jesus Christ Superstar - a musical dinner - Affiche musical Jesus christ Superstar

Het verhaal van Jesus Christ Superstar

‘Jesus Christ Superstar’ behandelt, grotendeels vanuit het gezichtspunt van Judas, de laatste week uit het leven van Jezus. Judas neemt afstand van Jezus, die in Judas’ ogen de aandacht te veel op zijn persoon laat vestigen (als zoon van God, wat Judas niet gelooft) en te weinig op de goede daden die hij doet. Judas meent dat de aanvankelijk nobele beweging rond Jezus gestopt moet worden voordat deze uit de hand loopt. Tegelijkertijd zijn de hogepriesters bang voor het afkalven van hun gezag wanneer steeds meer volk Jezus volgt en hem aanspoort hun land te bevrijden van de Romeinse overheersing. Deze houding van het volk beangstigt ook Jezus, die weet welk lot hem te wachten staat.

Uiteindelijk vinden de hogepriesters en Judas elkaar, en wordt Jezus verraden. De lokale joodse heerser Herodes, aan wie Jezus wordt voorgeleid, beschouwt Jezus door de verhalen over zijn wonderen slechts als een amusante goochelaar en stuurt hem, wanneer Jezus niet aan zijn verzoeken voldoet, teleurgesteld door naar Pontius Pilatus…

*bron: Wikipedia

Jesus Christ Superstar - a musical dinner - Logo Music Hall