...

Beerput leegmaken: doe jij dit nog zelf?

Beerput leegmaken: doe jij dit nog zelf? - Beerput leegmakenBeerput leegmaken: doe jij dit nog zelf?

Als jij gebruik maakt van een beerput, dan weet je dat het hard werken is om deze leeg te maken. Het is ook zeker geen veilig werk, want in een beerput zitten veelal gevaarlijke gassen. Zorg jij nog zelf voor de ruiming? Riskeer dit niet meer, want je raakt in een oogwenk bedwelmd. Beter is om een specialist in te schakelen die precies weet hoe een beerput veilig wordt geledigd. Hoe dat werkt, lees je in dit korte stappenplan.

Hoe vind je een betrouwbare vakman?

Je wilt geen rioolspecialist van ver laten komen, gezien eventuele voorrijkosten. Vind je op het web een lokale expert, dan ben je natuurlijk veel beter af. Niet alleen qua geld, maar ook qua tijd. Daarnaast wil je hulp van een betrouwbaar iemand. Een persoon die een marktconforme prijs vraagt voor eerlijk werk. Hoe snel je die vindt, hangt af van waar je zoekt. Gelukkig is er wel een website waar je meteen terecht kunt voor hulp. Hierover straks meer.

Hoe gaat een rioolspecialist te werk?

  1. Je maakt een afspraak met hem en hij komt langs met een zuigwagen.
  2. De expert parkeert de wagen op een strategische plek naast de put.
  3. Rioolspecialisten wagen zich niet te dicht bij de put. De specialist gebruikt daarom een slang om de resten uit de put te zuigen.
  4. Alle resten uit de beerput verdwijnen in het opslagvat van de wagen.
  5. Is de beerput leeg? De specialist vervoert de resten naar een rioolzuiveringsinstallatie.
  6. Als bewijs van correcte lediging krijg jij een attest van de expert.

Wordt een beerput ook gereinigd?

Indien gewenst, reinigt de rioolspecialist ook de beerput voor je. Ligt er veel slib in de put? Bacteriën die voor afbraak van resten zorgen, kunnen hun ‘werk’ dan niet meer goed doen. Een reiniging is dus van groot belang voor een goede werking van de put. Is de beerput leeg en proper? Zorg voor een laagje water in de put en voeg ‘nieuwe’ bacteriën toe. Hier bestaan speciale producten voor.

Wanneer moet de beerput leeggemaakt worden?

Een beerput mag tot 70% zijn gevuld met resten. Daarna is de kans groter dat er in je woning verstoppingen optreden. Maar hoe weet je hoe vol de put zit? Open de put (draag eventueel een gasmasker) en steek er een stok in. Tot op welke hoogte komen de resten? Aan de hand daarvan kun je bepalen of je een specialist contacteert voor een lediging.

Wacht niet te lang met het ruimen van de beerput

Zodra een beerput bijna vol is, moet je geen weken meer wachten met inschakelen van een lokale rioolspecialist. Bij Putprobleem Kwijt vind je hem. Er staat meteen een telefoonnummer waarop je hem rechtstreeks bereikt. Kan de put toch nog eventjes wachten? Dan gebruik je het contactformulier om een mail te sturen. Door een afspraak te maken hoef je de put zelf niet in en komen de resten niet in de natuur terecht. Verstandig!