...

Fen brengt opnieuw een feelgoed nummer uit

Fen zijn groot idool is Stevie Wonder

Fen heeft er op muzikaal vlak al een mooi parcours opzitten. Hij bracht zijn eerste album uit met zijn eerste band Arias (“Isla”), gevolgd door twee eerdere solo-albums (“Pardonner”, “On A Besoin”) voordat hij zijn laatste album “Life Is So Beautiful” uitbracht. In 2011 behaalde Fen de 3e plaats in de Belgische selectie voor het Eurovisie Songfestival met het nummer “Yes I Know ” een muzikaal eerbetoon aan zijn grote inspiratie Stevie Wonder die hij ook meeneemt naar vele Europese festivalscènes (Saint-Moritz Jazz Festival , Jazzdagen in Roskilde, Music Village, The Waterhole, Festival Saint-Martin…). Nu brengt Fen een nieuwe single “Proud” uit van het laatste album “Life Is So Beautiful”.

Fen is iedereen enorm dankbaar die heeft bijgedragen aan dit album

“Life Is So Beautiful” was iets speciaals voor mij omdat je als artiest niet elke dag een nieuw album uitbrengt “, aldus de zanger. “Zoals ik vaak zeg, de reis is altijd belangrijker dan de bestemming, maar ik ben zo dankbaar dat dit album is gemaakt”, klinkt hij trots. Met de gelijknamige single zette de zanger de toon voor de rest van het album, dat hij schreef en componeerde met Bablo Lemmens (Laura Tesoro, Netsky, Natalia…) tijdens de eerste lockdown. Het werd het Engelse album “feel good”, vol pop-, Motown- en funk-invloeden. “Ik ben iedereen die heeft bijgedragen aan dit album enorm dankbaar, met speciale vermelding voor Babel voor artistieke leiding, professionaliteit en passie.

Fen

Fen kreeg steun van alle radiostations

Samen zijn we erin geslaagd om de liedjes die typische soul “touch” te geven waar ik al sinds mijn jeugd van houd. ” Fen’s nieuwe single “Proud” staat dan ook vol met soularrangementen. De zanger brengt ons een fascinerend en elegant nummer waarin je de invloed kunt horen en voelen van de grote inspiratie van Fen, Stevie Wonder en andere grote namen in de soulmuziek. Het nummer is sindsdien verschenen in tal van Spotify-afspeellijsten, waaronder New Music Friday BE, Made In Belgium en tientallen andere privé-afspeellijsten. De eerste nummers van zijn nieuwe album zijn in minder dan 3 maanden al 200.000 keer gestreamd.

Fen werd gevraagd in de jury van Eurovisie 2021

Om nog maar te zwijgen van de steun van alle radiostations die mijn vorige single een tijdje hebben gedraaid. Ik hoop natuurlijk dat dit nog maar het begin is. Binnenkort zullen ook akoestische versies beschikbaar zijn, die alleen beschikbaar zullen zijn op verschillende streamingplatforms ”, vertelt hij enthousiast. Fen verwacht binnenkort meer plezier, want de muziekvideo “Proud” wordt online uitgebracht op 16 mei 2021, en de zanger werd ook door de organisatoren van Eurovisie 2021 gevraagd om plaats te nemen in de Euro-jury. “Wie weet komen er binnenkort weer concerten …” klinkt het hoopvol. “Omdat het de bedoeling van de artiest is om in de eerste plaats mensen niet alleen thuis, maar ook in het leven te kunnen ontroeren”, besluit hij lachend.