...

Fen vertelt over het vinden van geluk in nieuwe single

Fen vertelt over het vinden van geluk in nieuwe single. De Vilvoordenaar vertelt over de zoektocht naar geluk in nieuwe single ‘Life Is So Beautiful’. Als kind werd Fern, die nu in Vilvoorde woont, aangetrokken door de muziek van Stevie Wonder en The Jacksons. Toen hij de sterke melodieën van Jean-Jacques Goldman ontdekte, verloor hij zijn hart volledig. Hij nam deel aan de RTBF-talentenjacht “Pour La Gloire” toen hij nog heel jong was, en was een finalist. Met deze ervaring besloot Fen om muziek professioneel aan te pakken.

Fen

Fen componeert ook voor Khaled

Zijn eerste album werd uitgebracht in 2000 en uitgebracht met de band “Arias”. Dat album bevat veel aantrekkelijke nummers. Kort daarna vroegen andere artiesten om liedjes voor hen te schrijven. Sindsdien heeft Fen voornamelijk gewerkt als songwriter en componeerde hij teksten en muziek voor artiesten als Khaled, die bekend staat om het nummer “C’est La Vie” (YouTube-views bereikten 260 miljoen).

Fen in de finale van Octaves de la Musique

Hij bracht zijn eerste soloalbum uit in 2008 en het vervolgalbum “On A Besoin” in 2011. Dit album werd opgemerkt door nationale radiostations na zijn optredens bij Nostalgie en RTL België. In hetzelfde jaar werd Fen genomineerd voor “Octaves de la Musique” met zijn single “Walo”. Een jaar daarop nam hij deel aan de finale van een door de RTBF georganiseerde wedstrijd, de winnaar zou België vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Fen viste echter net achter het net en eindigde als tweede in de competitie.

Een positieve tekst dat is wat Fen wil

Fen zal binnenkort zijn nieuwe album “Life Is So Beautiful” uitbrengen. Vandaag stelt hij het gelijknamige nummer voor. “Als ik een nummer in de huidige lockdown schrijf, wil ik mijn favoriete muziekstijl, funk- en Motownmuziek mixen”. Om het geluid aantrekkelijk te laten klinken heb ik er een kleurrijke mengeling overheen gegoten. Ik wil een positieve tekst, en dit gevoel vind ik moeilijk terug in het grijze straatbeeld van vandaag. Dit nummer vertelt de mooie dingen in het leven en het geluk. Deze zitten vaak verborgen in  kleine dagelijkse dingen. Om het album te maken, werkte ik en producer Babl Lemmens samen met Netsky, Loïc Nottet en Kate Ryan. Dezelfde Babl Lemmens creëerde ook liveshows voor Natalia en Laura Tesoro. Het was dan ook een fijne samenwerking aldus Fen.