...

LLANI maakt komaf met pesters

Lani, die op 21-jarige leeftijd al een heel eind kwam

LLANI maakt komaf met pesters uit haar jeugd in debuutsingle ‘Game’. “Het leven is een spel en je moet het bezitten”, aldus LLANI-zangeres, alter ego Lani Lauwers van Schelle, die afgelopen vrijdag haar debuutsingle “Game” uitbracht. “Het nummer is bedoeld voor mensen die, net als ik, onderschat en oneerlijk werden behandeld, maar er alleen maar sterker uitkwamen”, zegt Lani, die op 21-jarige leeftijd al een heel eind kwam. “Het zou heel leuk zijn om mijn lied later op de radio te horen”. Lani begon haar muzikale carrière bij het cultduo Samson & Gert en de Belgische band K3, waarna ze speelde in vele succesvolle musicals waaronder “14-18”, “Pinokkio”, “Muerto”, “Albert I” en “40 – 45”.

Lani

Duet met Niels Destadsbader

Gebeten door muziek en zang besloot Lani drie jaar geleden deel te nemen aan een talentenjacht voor radiostation MNM, waarin de zanger Niels Destadsbader (“Speeltijd”, “Verover Mij”, “De Wereld Draait voor Jou”) een zoektocht begon naar een duetpartner tijdens optredens in het Antwerpse Sportpaleis. De zangeres wist een finaleplaats te bemachtigen en zong haar droompianoversie van Niels ‘lied “‘Wat Zou Ik Zonder Jou” live in het Sportpaleis. “Het was toen een geweldige ervaring”, geeft Lani toe. Dankzij deelname aan de wedstrijd had Lani de ambitie om alles uit de kast te halen en haar eigen single uit te brengen.

Lani werd in het verleden erg gepest

Na jaren van voorbereiding is de visagiste klaar om het licht in te gaan en maakt plotseling een einde aan degenen die haar in haar jeugd niet waardeerden. “Het is een mysterieus electropopnummer geworden, maar ik zie Game vooral als een middelvinger naar de mensen die mijn leven ongemakkelijk hebben gemaakt”, lacht ze. “Ik ben in het verleden erg gepest en sommige mensen hebben mijn potentieel en talent over het hoofd gezien. Het schrijven van liedjes heeft geholpen om mijn emoties te uiten en te verwerken. Ik ben erg gevoelig dus alles wat ik hoor, zie of ervaar is erg moeilijk. Ondanks dat het geen gemakkelijke periode was, kwam ik er eindelijk krachtiger uit. Ik wil het laten zien en horen aan de wereld met “Game” – zegt de zangeres.

Lani trad op met Samson en Gert in de Elisabethzaal

Lani zette haar eerste stappen in de muziekwereld dankzij Studio 100, een samenwerking waar de zangeres zich graag aan herinnerd. “Het was echt een gekke ervaring!” Ze glimlacht breed. “Samen met een vriend van de basisschool deed ik auditie voor het Studio 100-koor, waarna ik werd geselecteerd om mee te zingen, incl. voor Samson & Gert en K3. Ik kreeg een vaste zetel in het Studio 100 koor en trad op met Samson en Gert in de Elisabethzaal en later in het Sportpaleis bij de kerstshows, en kreeg zelfs een kleine rol in de K3 “EYO” optredens in het Sportpaleis en Rotterdam Ahoy.

Lani bekijkt de dingen graag vanuit een ander perspectief

In de jaren die volgden, verschenen er andere rollen in verschillende musicals, waaronder “14-18”, “Kadanza” en “40-45”, vertelt ze enthousiast. “Ik hou sowieso van bijzondere dingen”, lacht Lani, die erop wijst dat ze vooral haar eigen koers wil varen in haar muziekcarrière. “Ik bekijk de dingen graag vanuit een ander perspectief en vind het leuk om origineel te zijn. Daarom ben ik zeker niet bang om af en toe tegen de stroom in te gaan ”, zegt ze met overtuiging. “Daarom koos ik er als kind voor om fagot te leren spelen, een nogal discreet klassiek instrument, vergeleken met bijvoorbeeld piano of gitaar. Ik zal altijd iets anders kiezen dan de rest, dus niet voor niets zing ik “het spel is van mij”, knipoogt ze.