...

Daniël Busser stelt vanavond zijn nieuwe single Zomer voor

Daniël Busser vanavond met livestream

Daniël Busser

Op zijn YouTube-kanaal is vanavond rond 20.00 uur een gratis concert te zien van de 22-jarige Hasseltse kunstenaar Daniël Busser. Met zijn 8-koppige live band speelt Busser een 40 minuten durende set van ‘Vrienden’, ‘Adrenaline’, ‘Klaar voor de smoke’ en zijn duetsingle “Tu Veux Quoi” die hij uitbracht met zijn vriendin Chaïma. Kijkers zijn wellicht ook de eersten die horen over de nieuwe single “Zomer” van Daniël Busser, die hij opnam met Donda Nisha en Tristan Rozendaal (Gewoonbeats), het duo dat betrokken was bij het succes van Snelle. Aanstaande vrijdag 14 mei 2021 wordt Daniel Busser’s aanstekelijke ‘Zomer’ digitaal uitgebracht op House of Entertainment.

samenwerking met Snellle

Al op 13-jarige leeftijd wist hij dat hij iets met muziek zou gaan doen, en dankzij zijn grote idool en de helft van het populaire Belgische duo Safi en Spreej kreeg hij met succes zijn eerste kansen in de hiphop. Op 15-jarige leeftijd bracht hij zijn eerste EP “Mijn Manier” uit, gevolgd door een nummer dat hij opnam met “Spreej”. Zijn tweede EP “Vrije Val” kwam uit in 2016 en is sindsdien meer dan een miljoen keer gespeeld. De doorbraak bij het grote publiek kwam vier jaar geleden met de release van zijn debuutalbum “Adrenaline”. Het titelnummer – in samenwerking met Snellle – is al meer dan 4 miljoen keer bekeken op Spotify. In hetzelfde jaar was Daniël ook nog te zien in Pardiso Amsterdam.

Zingen als Marvin Gaye

Ondertussen komt de carrière van de pas 22-jarige Daniël Busser in een stroomversnelling. Na te zijn verschenen op de uitverkochte Lil’Kleine-shows in Lotto Arena en meerdere optredens op Pukkelpop, scoorde hij afgelopen zomer ook de grote hit met het nummer “Vrienden”, dat hij opnam met 5NAPBACK. ‘Vrienden’ en liveversies van ‘Drijfzand’, ‘Paranoia’ en het nieuwste materiaal zoals ‘Tu Veux Quoi’, ‘Zingen als Marvin Gaye’ en ‘Klaar voor de smoke’ staan ​​morgen op de setlist van mijn streamingconcert. De muziek wordt gespeeld met 8 muzikanten in de inspirerende omgeving van Durbuy Music, een mooie studio in Durbuy, waar genoeg ruimte was om afstand te bewaren.

Zomer schreef hij samen met Gewoonbeats

Ik heb de afgelopen maanden een livestream kunnen bijwonen, maar nu is het eigenlijk de eerste keer dat we onze eigen stream hebben gemaakt. Ik ben erg blij dat ik weer muziek kan maken met mijn muzikanten. Het is een geweldige voorbereiding op wat komen gaat. Er zijn de afgelopen dagen veel positieve signalen geweest dat er binnenkort weer meer dingen mogelijk zullen zijn. Vanavond is het niet alleen de eerste solo-stream van Daniël Busser, hij speelt ook zijn nieuwe single “Zomer”, die aanstaande vrijdag verschijnt. “Zomer” is misschien wel het meest unieke nummer dat ik schreef met Donda Nisha en Tristan Rozendaal (Gewoonbeats). De kracht van dit nummer is de eenvoud, voor nu wil ik er nog niks meer over zeggen ”, zegt Daniël Busser.

Gratis uitzending van het Daniël Busser-concert op maandagavond 10 mei 2021. Vanaf 20:00 uur te zien op zijn YouTube-kanaal: https://www.youtube.com/watch?v=i7wyDBl-6bY  Aanstaande vrijdag 14 mei 2021 wordt zijn nieuwe single “Zomer” digitaal uitgebracht door House of Entertainment.

Foto: House Of Entertainment