...

Luka vertelt over onzekerheden in nieuwe single

Luka krijgt veel positieve reacties

Luka vertelt over onzekerheden in nieuwe single ‘Not Enough’. “Het lijkt alsof iedereen steeds zoveel verwachtingen heeft”. Ze schreef de eerste single “Come Back” voor haar vader die zelf uit het leven stapte, de 17-jarige Luka uit Grimbergen verscheen daardoor meteen in de landelijke pers. Ze kan rekenen op veel positieve reacties, soms onverwacht. “Toen Sven Ornelis me belde om wat vragen te stellen op JOE-radio, vond ik het heel bijzonder.” Tegelijkertijd zit ze nog niet stil, en op vrijdag 23 april kwam haar tweede single “Not Enough” uit.

Luka

Luka denkt dat verwachtingen ons beperken

“Ik probeer altijd mijn ziel te onthullen in de liedjes die ik schrijf”, begint Luka. “Not Enough” gaat over onzekerheid, het gevoel dat je niet aan “verwachtingen” kunt voldoen. Als je klein bent, verwachten je ouders dat je opgroeit tot een zelfstandige volwassene. De samenleving verwacht van je dat je naar school gaat en leraren verwachten dat je je opleiding voortzet. En zo gebeurt het. Iedereen verwacht een succesvolle baan, dat je fit bent, dat je uitblinkt in je hobby … in elke levensfase, elke dag wordt van alles verwacht. Maar ik denk dat deze verwachtingen ons beperken.

Luka zat in de zwaarste klas van het middelbaar

We laten ons altijd leiden door wat anderen over ons willen zien. Ik ben ook een beetje gelukkig en perfectionistisch van aard, maar aan de andere kant heb ik mijn eigen wil en probeer ik vaak dingen op mijn manier te doen, maar anderen tevreden stellen en tegelijkertijd mijn eigen dingen doen, gaat niet altijd hand in hand hand. Luka had bijvoorbeeld vorig jaar nog steeds problemen met zichzelf toen ze in haar vijfde middelbaar op school zat. Nota bene opnieuw de zwaarste klas van de middelbare school, zo werd er gezegd. Wat ze ook probeerde, het werkte gewoon niet. Het was slechts de beginfase van Covid-19 en de blokkering.

Luka vond de perfecte balans tussen school en muziek

Vrienden ontmoeten werd onmogelijk en alleen school bleef over. “Iets waar ik niet echt in uitblink”, vervolgt Luka. “Door het gebrek aan structuur kreeg ik al snel een gevoel van onzekerheid. Ik wilde op school mijn best doen voor mezelf, maar zeker ook voor mijn ouders. ” Tegen alle verwachtingen in zijn het juist degenen die voorstelden “iets” met muziek te doen. Ze motiveerden me om uit mijn comfortzone te stappen en verder te zoeken. Nu heb ik voor mezelf de perfecte balans gevonden tussen school en muziek ”. “Mijn debuutsingle raakte meteen een zeer gevoelig onderwerp.

Luka ontving nog geen negatieve reacties

Iets dat ik aanvankelijk helemaal niet met “de wereld” wilde delen. In het begin was ik vooral bang voor negatieve reacties omdat het tegenwoordig heel gemakkelijk is om anderen van achter het scherm te beoordelen. Ik heb tot nu toe echter geen negatieve feedback ontvangen. Ik was ook erg verrast door het feit dat zoveel mensen – door reacties op de radio, social media en zelfs via e-mail – zich ook aan mij openbaren. Ik krijg vaak berichten als “Ik heb hetzelfde meegemaakt” of “Dit is heel herkenbaar”. Het is altijd leuk om het te lezen, want dan weet ik dat ik niet de enige ben.

Luka deed beroep op een mediatrainer

“Om de eerste voorzichtige stappen in de media goed te kunnen zetten, hebben we via mijn moeder hulp gevraagd aan een mediatrainer. Ik had dit nog nooit eerder gedaan en was een beetje zenuwachtig. Gelukkig verliepen de interviews heel vlot en – mede dankzij bijzonder aardige journalisten en presentatoren – voelde ik me meteen op mijn gemak. Het meest unieke interview vond plaats op MENT TV op Paaszondag! Het interview met JOE is ook de moeite waard om te onthouden. Maar ik had nooit durven dromen van een volledige pagina in een landelijke editie van Het Laatste Nieuws met zo’n oprechte en authentieke weerspiegeling van mijn vroege carrière ”.