...

17-jarige zangeres en songwriter Luka zet stap met “Come Back”

17-jarige zangeres en songwriter Luka zet haar eerste stap met haar debuutsingle “Come Back”. Toen papa uit het leven stapte, werd de wereld een beetje donkerder. Zonder dat hij het nog weet, toont hij me nu de weg.

Luka

Luka wordt lid van het Studio 100-zangkoor

Op achtjarige leeftijd nam Luka deel aan een auditie voor het Studio 100-koor. Een zevenjarig avontuur met haar zangcoaches en vele vrienden. “Moeder ging twee keer per week heen en terug van Grimbergen naar Boom met mij om te repeteren. We brachten vele uren in de auto door. daar kwamen we tot het opvragen van lessen, goede gesprekken en oefenen voor de zanglessen . Het was een geweldige tijd. Ik heb toen geleerd op het podium te staan, en werd een vaste waarde voor de jaarlijkse Samson en Gert kerstoptredens. Ik zong voor de CD’s van K3, en won zelfs prijzen in Nederland met een medley. Ik was blij als lid te behoren tot een groot koor. Maar alleen op de bune? Brrr, nee, dat was te vroeg, even leek het erop dat er iets mis ging maar mijn coaches kaartten het probleem aan bij mijn ouders.

Luka’s papa stapt uit het leven

Toen, in oktober 2013, liep Luka’s tijd vast. “Ik kwam thuis van een mooie zangrepetitie op een heel zonnige maandag. Iedereen zat rustig in de huiskamer, de sfeer was erg depressief, wat heel abnormaal is in ons huis. Ik nam een ​​boterham met choco, weet ik nog goed. Ik ontdekte langzaam dat er nare dingen aan de hand waren. Met horten en stoten drong het door: mijn papa was die ochtend uit het leven gestapt. In alle stilte, zonder enig signaal. De wereld is die dag een beetje donkerder geworden”.

Luka leert zangcoach Charlotte kennen

Ondanks alles verandert de wereld gelukkig voortdurend. Hetzelfde geldt voor de 17-jarige zangeres en songwriter haar muziek muziek, want anno 2019 is ze klaar om nieuwe dingen te accepteren. Ze voltooide het avontuur van Studio 100, kocht een gitaar en volgde privéles. “Ik leer nieuwe muziek en zing covers, zelfs van liedjes waarvan ik denk dat ik het niet aankan.” Luka kreeg op haar verjaardag een echte studio-opname cadeau. Daar, in “Mind The Voice”, ontmoette ze zangcoach Charlotte die haar verder zou begeleiden. Charlotte ontdekte het ware potentieel in de koorzangeres en wilde graag samenwerken met Luka. “Charlotte heeft me veel geleerd, ze is ook heel streng maar daadkrachtig, je krijgt er een fijn gevoel van. Charlotte bewonderd haar heel erg. Ze is nog jong, maar ook heel slim zegt ze.

Luca’s gedicht werd een lied

Luca’s vader liet haar onbewust deze weg zien. “Op de zesde verjaardag van het overlijden van mijn vader organiseerden we een feest met familie en vrienden. Ik was die dag verdrietig en schreef een gedicht, het werd een lied. Mijn hart was zo klein als ik het aan mijn moeder liet horen. Ik ben het niet zeker, maar mijn moeder was aangenaam verrast. Ik schreef het namelijk in minder dan een uur.  Na positieve reacties van mensen om me heen, heb ik er een compleet nummer van gemaakt. Het is echt moeilijk voor me om dit lied te delen met anderen. Maar dankzij het werk van een geweldige groep mensen en de hulp van mijn familie en vrienden ben ik nu echt klaar om er iets positiefs mee te doen.

De dijk van de onzekerheid is doorbroken. Want de 17-jarige zangeres Luka gaat door op haar elan en schrijft meer nieuwe songs. Later dit jaar zullen die uitgebracht worden.

‘Come Back’, de nieuwe single van Luka, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.