...

Kajakken op de Dender in Denderleeuw

Kajakken op de Dender in Denderleeuw

Kajakken op de Dender in Denderleeuw

Opening kajakseizoen in Denderleeuw op 3 april.

Op 3 april opent het kajakseizoen in Denderleeuw. Wie op zoek is naar avontuur in eigen land, komt vanaf 3 april naar Denderleeuw. Na vorig jaar groot succes van vorig jaar, zal je dit jaar opnieuw kunnen kajakken op de Dender. Tot 3 oktober kan je elk weekend en op vakantie- en feestdagen coronaproof de toeristische troeven van de Dendervallei ontdekken.

“Vorig jaar zijn we samen met The Outsider gestart met het verhuren van kajaks in Denderleeuw. Een nieuw toeristische aanbod voor onze gemeente daar we heel wat positieve reacties op hebben gekregen. Het was een groot succes. We zetten dit succesverhaal ook voort in 2021”, zegt schepen Jan De Nul.

“Vanaf 3 april tot 3 oktober zal je elk weekend en op vakantie- en feestdagen een kajak kunnen huren. Dankzij corona heeft het binnenlands toerisme een duwtje in de rug gekregen en we willen inwoners en toeristen dan ook kennis laten maken met de troeven van Denderleeuw binnen de
Dendervallei. Ook onze lokale middenstand en horeca, kan op deze manier een graantje meepikken en de lokale tewerkstelling helpen we een handje door het inschakelen van jobstudenten.”

Voorwaarden om te kajakken op de Dender

• Kajakseizoen loopt van 3 april tot 3 oktober, elk weekend en op vakantie- en feestdagen. Bij slecht weer is het mogelijk dat het kajakverhuur gesloten wordt.
• De containers van het kajakverhuur bevinden zich aan de Schiptrekkersbrug.
• Een kajak huren kost 8 euro per persoon.
• Reserveren is verplicht via de website https://kajakopdedender.be.
• Alles gebeurt coronaproof: je bent verplicht om een mondmasker te dragen bij het aanmelden, het ontsmetten van de handen is verplicht en enkel personen uit éénzelfde bubbel mogen in dezelfde kajak zitten.