...

België heeft er een nieuwe minister bij: die van geluk

Minister-van-geluk-scaledDe nieuwe minister van geluk – Het moreel van België heeft het laatste jaar zware klappen gekregen. De gelukscurve heeft een historisch dieptepunt bereikt nadat bekend werd gemaakt dat de terrasjes dicht blijven. Het lijkt wel alsof de burger niets meer mag of kan doen, vandaar dat het ministerie van geluk in het leven werd geroepen.

Vandaag vroeg in de ochtend werd minister Louis De Jaeger verwelkomd in het Vlaams Parlement, van waaruit hij sinds vandaag opereert. De security verleende eerst geen toegang, maar toen hij zijn elektrische gitaar bovenhaalde lieten ze hem zijn gang gaan. Zijn eerste speech deed hij al zingend om meteen de goede toon te zetten. Dit werd niet door iedereen geapprecieerd.

De nieuwe minister van geluk is er rotsvast van overtuigd dat gelukkig zijn een basisrecht is voor iedereen, een recht waar velen jammer genoeg niet de toegang toe hebben. De Jaeger blijft niet bij de pakken zitten en heeft al meteen een geluks-overlegcomité opgericht. Om de gelukscurve weer zo snel mogelijk omhoog te krijgen heeft het comité de volgende maatregelen genomen, die sinds vandaag in voege zijn maar weliswaar ondergeschikt zijn aan de coronamaatregelen.

De nieuwe maatregelen volgens Louis De Jaeger

Glimlachplicht

Vanaf nu is het verplicht voor wie zich op het openbaar domein begeeft te glimlachen naar iedereen waarmee men oogcontact maakt. Een glimlach kan je aan de ogen zien, een mondmasker aan hebben is dus geen excuus om zuur te kijken. Naast deze glimlachplicht wordt er ook verwacht om na iedere zin die er gesproken wordt, al is het maar kort, luidop te lachen. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat lachen goed is voor de immuniteit én voor de gelukscurve.

Onverwacht gedrag

Sedert één jaar zijn de meeste mensen vastgeroest in een routine, dit is slecht voor het brein en ons geluk. Vanaf nu is het verplicht om je routine minstens éénmaal te doorbreken per dag. Je kunt bijvoorbeeld tijdens je dagelijkse wandeling plots beginnen zingen, een willekeurige andere taal spreken met een gesprekspartner of de dag starten met een warme maaltijd en net voor je gaat slapen ontbijten.

Elkaar voor de gek nemen

Ons brein geraakt afgestompt door de hele dag op vier muren te kijken. Het is vanaf nu verplicht om mensen waarmee je dikwijls in contact bent voor de gek te houden. Hierbij dienen de coronamaatregelen uiteraard gerespecteerd te worden. Bel bijvoorbeeld je schoonmoeder op, vervorm je stem en zeg haar dat er de volgende dag vier hangbuikvarkens zullen geleverd worden.

De videoclip werd opgenomen door Louis De Jaeger en Tina De Rous, gefilmd door Liener Van Hauwaert.
Website : https://louisdejaeger.be/ministervangeluk

minister van geluk video