...

Minister van geluk heeft geen geluk

minister van geluk heeft geen geluk

De kersverse minister van geluk heeft minder geluk.

De kersverse minister van geluk heeft minder geluk. Om 14u stond de minister van geluk de pers te woord in de Wetstraat. Premier Alexander De Croo was ook van de partij en wenste de kersverse minister veel succes toe.

Geluk van korte duur

Toch was dat geluk van korte duur. Er is namelijk geen budget van 6000 euro per maand voorzien voor de kersverse minister van geluk. Zeg nu zelf wat is een minister met een lege portefeuille net als de zovele winkeluitbaters die werken op afspraak.

Zelfstandigen die werken op afspraak hebben ook minder geluk en ondervinden oneerlijke concurrentie

Zelfstandigen met een detailzaak zijn niet te spreken over de oneerlijke concurrentie van de doe-het-zelfzaken, supermarkten enz… Detail zaken lijden omzetverlies omdat de drempel redelijk hoog ligt door het werken op afspraak. Klanten kunnen heel makkelijk winkelen ZONDER afspraak in grootwarenhuizen en doe-het-zelfzaken. “Waarom dan een afspraak maken bij een detailzaak” redeneren veel klanten.

Een dag eerder

België heeft er een nieuwe minister bij: die van geluk.

De nieuwe maatregelen volgens Louis De Jaeger

Glimlachplicht

Vanaf nu is het verplicht voor wie zich op het openbaar domein begeeft te glimlachen naar iedereen waarmee men oogcontact maakt. Een glimlach kan je aan de ogen zien, een mondmasker aan hebben is dus geen excuus om zuur te kijken. Naast deze glimlachplicht wordt er ook verwacht om na iedere zin die er gesproken wordt, al is het maar kort, luidop te lachen. Het is immers wetenschappelijk bewezen dat lachen goed is voor de immuniteit én voor de gelukscurve.

Onverwacht gedrag

Sedert één jaar zijn de meeste mensen vastgeroest in een routine, dit is slecht voor het brein en ons geluk. Vanaf nu is het verplicht om je routine minstens éénmaal te doorbreken per dag. Je kunt bijvoorbeeld tijdens je dagelijkse wandeling plots beginnen zingen, een willekeurige andere taal spreken met een gesprekspartner of de dag starten met een warme maaltijd en net voor je gaat slapen ontbijten.

Elkaar voor de gek nemen

Ons brein geraakt afgestompt door de hele dag op vier muren te kijken. Het is vanaf nu verplicht om mensen waarmee je dikwijls in contact bent voor de gek te houden. Hierbij dienen de coronamaatregelen uiteraard gerespecteerd te worden. Bel bijvoorbeeld je schoonmoeder op, vervorm je stem en zeg haar dat er de volgende dag vier hangbuikvarkens zullen geleverd worden.

De videoclip werd opgenomen door Louis De Jaeger en Tina De Rous, gefilmd door Liener Van Hauwaert. Foto Louis De Jaeger
Website : https://louisdejaeger.be/ministervangeluk

minister van geluk video