...

Waarom is de nieuwe single van Nick & Simon

Waarom door Nick & Simon

Waarom is de nieuwe single van Nick & Simon. “Je mag ook zeggen dat het slecht met je gaat.” Na “Oostenwind” en “Jarenlange maanden” brengen Nick en Simon “Waarom” uit. “NSG” de afkorting van hun succesvolle conceptalbum “Nick & Simon & Garfunkel”, een nieuwe single en het derde nummer uit het succesvolle album. Het Nederlandse duo voegde zich bij producer en Grammy Award-winnaar Jay Newland, (Nora Jones, Gregory Porter) in de bekende en befaamde Henson Recordings Studio’s van Los Angeles waar ze dit nummer opnamen.

Waarom

Waarom gaat over de hedendaagse samenleving

“Waarom”, schreven ze samen met de Zweedse songwriters Andreas Moe en David Börk. Andreas nam de leiding, als je goed luistert, hoor je een mooie melodie. Hij gebruikt 1 woord om 8 sprongen te maken. Vanaf het allereerste begin wisten we dat dit nummer op het album zou verschijnen, deels vanwege het tweedelige karakter en het nostalgische Simon & Garfunkel-gevoel dat erin geïntegreerd was, “zegt Nick Schilder. Het thema van het nummer “waarom” is erg boeiend. “David en Andreas spreken geen Nederlands, dus we spraken over een onderwerp dat iedereen aanspreekt, en dat gaat over de hedendaagse samenleving.

Veel mensen zullen zich in dit thema herkennen

We doen vaak alsof onze wereld beter is dan in ons diepste wezen. Het lijkt erop dat het vandaag zou moeten zijn. Denk aan de Instagram-generatie. Als je een feed van iemand opent, zie je alleen maar rozengeur en maneschijn, het leven lijkt naar ons te glimlachen, maar niet altijd. Als ik mijn Insta-gebruik ben ik een voorbeeld, maar dat wil niet zeggen dat je niet langer kan zeggen dat je het slecht doet. Het zou moeten kunnen, en dit is het thema van dit nummer. Ik denk dat veel mensen zich in dit thema zullen herkennen”, zegt Simon Keizer.

De nieuwe Nick & Simon-single ‘Waarom’ is fysiek en digitaal beschikbaar als single, maar ook terug te vinden op hun recent verschenen album ‘NSG’. Beiden verschenen op het label van Warner Music.

Naast het album met 12 originele Nederlandstalige nummers, vind je op ‘NSG’ ook enkele Simon & Garfunkel covers die Nick & Simon exclusief hebben opgenomen. Aanstaande zaterdag 27 maart 2021  kan je om 16u10 op NPO1 kijken naar ‘Nick & Simon spelen Simon & Garfunkel’. Ter gelegenheid van hun ‘NSG’-project speelt het duo met een resem topmuzikanten in de Wesseloord Studio’s hun favoriete Simon & Garfunkel-songs . Wie nog meer Nick & Simon wil, kan vanaf deze week tot 25 april 2021, elke zondagochtend kijken naar de heruitzendingen van de tv-serie ‘Homeward Bound’, waarin Nick & Simon met hun goede vriend Kees Tol op zoek gaan naar de roots van Simon & Garfunkel. Om 09u00 starten de uitzendingen op NPO1.