...

Helena -14jaar- start met hologram in haar slaapkamer.

Helena in het derde middelbaar

Helena was 7 jaar oud toen ze met haar haar vader Gunter Van der Auwera deelnam aan de “Belgian Got Talent Show”. Vader en dochter wonen in Tielt-Winge (Vlaams-Brabant) en hebben beiden muzikale microben. “Mijn vader speelt gitaar. Ik denk dat hij heel goed zingt, maar ik merkte dat het niet zijn sterkste is om op het podium te staan ​​en voor het publiek op te treden. Ik heb er minder moeite mee en ik vind het echt leuk. Ik volg de richting Latijn-Wiskunde, Grieks op De Ring in Leuven. Ik zit in het derde middelbaar op school. Ik krijg er les van mijn vader, want hij is daar leerkracht. Ik hou van schilderen, theater, chiro en zingen. Drie jaar geleden deed ik mee aan “The Voice Kids.” Tijdens de auditie zong ik “The Shipwreck” van Florence en “The Machine.

Dit nummer gaat over jezelf ontdekken

Gers Pardoel“, K3 en Sean Dhondt draaiden zich om. Ik koos Sean. Ik herinner me dat hij later zei: “Helena zong betere liedjes dan ik Florence Welch ooit hoorde zingen”. Ja, dit is zeker een groot compliment. Ik deed mee aan de wedstrijd tot de finale. Het was Sean’s assistent-coach Jeroen Swinnen die mij in contact bracht met een andere producer, Dirk Miers (De Studio). Ik kreeg de kans om ervaring op te doen met kinderliedjes maar nam ook mijn eerste single “Hologram” op. Dit nummer gaat over jezelf ontdekken en hoe social media voor een deel je zelfbeeld bepalen. Je ziet dingen op Facebook, Instagram of TikTok die je eigen leven kunnen beïnvloeden. Net als Billie Eilish hebben we in mijn slaapkamer een video opgenomen van mijn Engelse popsongs.

Helena

een onderwerp dat sterk leeft en actueel is

Alles wat ik maak en doe vertrekt daar. Als mijn liedjes (zoals Olivia Rodrigo) worden opgepikt door de radio, gedeeld en gestreamd worden, zal ik het leuk vinden. Mijn vrienden op school zijn al erg enthousiast. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren”, zegt Helena. Toen Helena’s eerste single “Hologram” werd uitgebracht vond ze het een spannende tijd. “Ik merkte dat ik, net als mijn leeftijdsgenoten, soms strijd voer met het leven, mezelf, en sociale media. Dan vraag ik me af in hoeverre de beelden en prikkels waarmee we constant worden geconfronteerd, ons leven hebben beïnvloed.  Ik zing dus over een onderwerp dat sterk leeft en actueel is. Ik zing elke dag, Ik weet niet wat ik zonder zingen zou doen. Ik kan me niet voorstellen dat ik niet meer naar muziek zou luisteren of zingen.

Helena voelt zich een “slaapkamer” artiest

Ik luister naar verschillende stijlen en artiesten. Popmuziek, maar nu is het vooral Indie: Videoclub, Tame Impala, Arctic Monkeys en Alec Benjamin. Die laatste had ik al eerder aan het werk gezien en zijn concerten zijn geweldig.” Helena heeft een sterke debuutsingle uitgebracht met ‘Hologram’ en weet dat deze ook kan lijken op die van Olivia Rodrigo of Billie Eilish. twee artiesten die door de sociale media in een recordtempo doorbraken bij het publiek. “Olivia heeft ook meegedaan aan de Highshool-musical, maar Billy begon haar carrière wel in haar slaapkamer. Ze deelde de muziek die ze online maakte in de film van haar broer. Ik voel me ook een “slaapkamer “artiest, want dit is mijn creativiteit. Ik ontspan daar, ik speel gitaar en begeleid mezelf als ik zing.

Helena
(Foto: House Of Entertainment)

Liedjes maken staat nog in zijn kinderschoenen

De videoclip van ‘Hologram’ is op mijn slaapkamer gedraaid en dat past perfect bij het verhaal.”, zegt de jonge artieste. Als Helena echt naar één ding uitkijkt, is het weer optreden voor het publiek. “Ik kan mezelf begeleiden op gitaar, maar het maken van liedjes staat nog in de kinderschoenen. Ik heb niet genoeg ervaring om met ideeën te komen, maar als ik wat hulp krijg zal dit zeker wel komen. Elke school heeft een talentenjacht. Er zijn audities, maar vanwege corona zijn er geen optredens. Ik zal me nog een tijdje moeten behelpen met filmpjes (lacht), maar ik hoop dat we snel weer kunnen optreden. Ik zou blij zijn om “hologram” eens te brengen voor. publiek. Op school en in de Chiro zijn mijn vrienden erg enthousiast. Ik kan niet wachten om het voor hen eens te spelen. Dat zou wat geven”, zegt Helena.

Hologram’ van Helena is digitaal beschikbaar en verscheen op het House of Entertainment-label