...

Kleine winkels krijgen mes in de rug

Kleine winkels krijgen mes in de rug

Opnieuw krijgen niet essentiële winkeluitbaters een mes in de rug

Niet-essentiële winkels mogen deze keer open blijven op voorwaarde dat ze hun klanten bedienen op afspraak. Dit is om de zogenaamde oneerlijke concurrentie te voorkomen. Bij de vorige sluiting van enkele maanden terug waren grootwarenhuizen verplicht hun niet-essentiële winkelwaren te bedekken of uit de winkelrekken te nemen.

Om de zogenaamde oneerlijke concurrentie te voorkomen mogen deze keer niet-essentiële winkels klanten ontvangen op afspraak. Toch zijn dit grote beperkingen voor deze winkels. De grootwarenhuizen mogen dus het gamma niet-essentiële goederen zonder beperking blijven verkopen, terwijl de kleine zelfstandige winkels op afspraak moeten werken. Deze winkels zien heel weinig klanten tot geen, want waarom een afspraak maken in een niet-essentiële winkel als je toch alles in een grootwarenhuis kan aankopen.

Kleine winkels verdwijnen

De grootwarenhuizen zijn natuurlijk in hun nopjes en proberen hun kassa te laten rinkelen door nog meer niet-essentiële winkelwaren te laten aanrukken.

Veel kleine winkels verdwijnen omdat er ook in diezelfde grootwarenhuizen alles te verkrijgen valt wat er in de kleine speciaalzaken te koop is. Waarom moeten er fietsen, radio’s, computermateriaal, dierenbenodigdheden enz… verkocht worden aan dumpingsprijzen in een voedingszaak.

Misschien eens tijd om orde op zaken te stellen ?