Het leven zoals het is: hoger onderwijs.

Starten in het hoger onderwijs is een stap in het onbekende. Niet enkel kandidaat-studenten, maar ook hun ouders weten niet altijd waaraan zich te verwachten. En precies de ouders spelen de jongste jaren een steeds grotere rol in de studiekeuze. De Arteveldehogeschool pikt hierop in en organiseert op zaterdag 20 februari en zaterdag 20 maart 2010 infosessies voor ouders van kandidaat-studenten. "Hoe maak je een goede studiekeuze? Wat is het leerkrediet? Hoe gebeuren evaluaties? Wat zijn studiepunten? Hoe vind mijn dochter een kot? En wat is het kostenplaatje? Allemaal vragen waar ook ik als vader mee zat", getuigt Dirk Degraeve uit Blankenberge. En Dirk is geen uitzondering. Ouders blijken steeds sterker betrokken te zijn bij de studies van hun kind.

De Arteveldehogeschool erkent de rol van ouders bij de studiekeuze én bij de latere studieloopbaan. Om hen voor te bereiden op de start van hun zoon of dochter in het hoger onderwijs, organiseert de Arteveldehogeschool twee infosessies specifiek voor ouders en begeleiders. Alle aspecten van het leven van een student in het hoger onderwijs worden belicht. Ook toekomstige studenten zelf zijn uiteraard welkom.
De nadruk ligt op concrete en objectieve informatie die relevant is ongeacht aan welke instelling de jongere wil studeren. Tijdens de infosessies zal Dirk Degraeve getuigen over zijn ervaringen bij het kiezen van een opleiding door zijn dochter en de eerste stappen in haar studieloopbaan.

De infosessies vinden plaats in de Nemrodzaal (Campus Goudstraat in Gent, ingang via de Willem-de-Beersteeg) op zaterdag 20 februari en zaterdag 20 maart 2010, telkens van 10 uur stipt tot 13 uur. Inschrijven is noodzakelijk en kan via http://icto.arteveldehs.be/studieadvies/sessies/detail.php?id=40 of per mail naar studieadvies@arteveldehs.be

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here