...

Zoë uit Lisa brengt eerste single uit – Hoe ken jij mij?

Femke (Zoë uit ‘Lisa’) brengt de single ‘Hoe ken jij mij?’ uit! Femke Verschueren is een opmerkelijke naam in de cast van de nieuwe VTM tv-serie “Lisa”. Ze zit al een aantal weken in de cast en speelt de rol van Zoë. In de aflevering van vandaag geeft ze als Zoë een optreden in ’t Excuus. Daar brengt ze een akoestische versie van het nummer ‘Hoe ken jij mij?’. Dit is ook de titel van de nieuwe single van haar, die vandaag in digitale vorm op het label House of Entertainment uitkomt.

Zoë uit Lisa brengt eerste single uit - Hoe ken jij mij? - Femke Verschueren
(Foto: House Of Entertainment)

Femke zingt ook in het Frans

Als klein meisje vertegenwoordigde ze België op het Junior Eurovisiesongfestival 2011 in Jerevan, Armenië. Ze won de nationale preselectie, met het nummer ‘Een kusje meer’. Op het festival behaalde ze de zevende plaats met 64 punten. Vijf jaar later bracht Femke twee nummers uit: “Vrij” en “Ik wacht”, waarvan de tweede ook in het Frans verscheen als “Jusqu’àla fin”. Qua vertaling werkt ze samen met haar zus, een vertaler Frans-Spaans.

Femke schittert in de nieuwe tv-serie “Lisa”

Femke Verschueren (8 mei 2000) is nu bijna 21 jaar oud en studeert wiskunde aan de Universiteit Antwerpen. Ze speelt ook Zoë en schittert in de nieuwe tv-serie “Lisa” op VTM. Ze speelt de jongste dochter van de familie Danton De familie is een internationaal vermaarde Vlaamse zakenfamilie die zich bezighoudt met cosmetica over de hele wereld. Praktijkervaring doet ze op in’t Brouwhuis.

Femke wou altijd al meespelen in een film of serie

Tot ieders verbazing is ze geen verwend kind, maar een meelevend en goedlachs meisje. “Spelen in een film of tv-serie is ongetwijfeld een van de dingen waarvan ik droom en stond hoog op mijn lijst. Ik ben erg blij dat ik deze kans krijg. Ik vind het natuurlijk geweldig om te kunnen werken met zo’n uitstekende cast en staf. Wat ben ik? Ik ga nog niets verklappen, maar het oplettende publiek heeft misschien gemerkt dat Zoë een mysterieuze kant heeft: hoe spannend zal dat evolueren?

Femke wil ook muziek maken

Naast acteren is het raken van mensen met haar eigen muziek ook een van de belangrijkste uitdagingen die ze wil realiseren. Met “Hoe ken je mij?” Heeft ze een uitstekende nieuwe single uitgebracht. “Ik schreef de tekst en muziek toen ik 16 jaar oud was.” Hoe ken je mij? ” heeft betrekking op vooroordelen en de pijn die ze kunnen veroorzaken.

Femke wil dat je kijkt, luistert en praat

Dit is een kwestie van elk moment er circuleren ongegronde, ongezouten meningen, en de persoon over wie wordt gepraat kan er nauwelijks iets aan doen. Dit lied vereist echt om naar anderen te kijken, te luisteren en met elkaar te spreken. Want alleen dan kan je iemand leren kennen en waarderen. De zanger en tekstschrijver Femke zegt dat deze informatie belangrijker is in een tijdperk van ongefilterde sociale media.

Femke Verschueren
(Foto: House Of Entertainment)

Femke put voor haar muziek uit eigen ervaringen

Voor haar is het belangrijk dat muziek dicht bij het leven staat. “Bij het schrijven van liedjes leer ik altijd van mijn eigen ervaringen en gevoelens. Dit zorgt ervoor dat de muziek die ik maak door anderen kan worden herkend en beleeft. Hoewel ik een gelukkig mens ben, hebben sommige liedjes deprimerende eigenschappen. Ook al leef ik een optimistische levensstijl, ik schrijf liever liedjes met aangrijpende tekst en een zeker gevoel van hiërarchie.

Femke maakte een prachtig nummer

Tekst, inhoud en een meeslepende melodie zijn erg belangrijk voor me. “Hoe ken je mij? ” is een geweldig voorbeeld van hoe ik me voel, wat me raakt en wat ik met anderen wil delen.” Het arrangement voor haar nieuwe single is in Nederland opgenomen. Femke nam thuis zang op en stuurde ze door. Omwille van corona kunnen de producer en Femke elkaar nog steeds niet in het echt ontmoeten, maar samen maakten ze een prachtig nummer.

Hoe ken jij mij?’ van Femke verscheen op het House of Entertainment-label en is beschikbaar op alle digitale platformen.