Homo s zien Zweden als winnaar van Eurovisiesongfestival

outtvHomo’s voorspellen Zweden als winnaar van Eurovisiesongfestival 2015

De gay televisiezender OUTtv startte vorige maand een grote onlinepoll waarbij de Vlaamse en Nederlandse kijkers konden stemmen op hun favoriete Eurovisiesongfestivalnummer van 2015. Uit de poll bleken vooral Australië, België, Italië en Zweden de favorieten te zijn bij holebi’s. Het Zweedse liedje ‘Heroes’ wist een nipte meerderheid van de stemmen te verzamelen. Hierdoor ging de bekende OUTtv-prijs, namelijk de OUTmusic Award, dit jaar uiteindelijk naar de Zweedse zanger en sekssymbool Måns Zelmerlöw.

“Het is niet de eerste keer dat de OUTmusic Award naar Zweden gaat,” vertelt Marc Putman, CEO OUTtv Europe. “Drie keer eerder ging de award naar Zweden. In 2012 ging de prijs naar Loreen met het nummer ‘Euphoria’. Zij won toen de award en later ook het Eurovisiesongfestival. Dit jaar is het de zesde keer dat OUTtv deze poll organiseert. De poll is een groot succes. Elk jaar stemmen honderden Nederlanders en Vlamingen op hun favoriet. De winnaar van de OUTmusic Award heeft altijd de top 3-positie behaald in de uiteindelijke finale van het Eurovisiesongfestival. We kunnen dus stellen dat homo’s best goede voorspellers zijn als het om het songfestival gaat,” aldus Putman.

Måns Zelmerlöw maakte speciaal voor OUTtv een gaatje vrij in zijn drukke agenda. De speciale holebiprijs werd door Marc Putman in hoogsteigen persoon aan hem overhandigd. Het volledige interview kan je woensdag 20 mei bekijken in het programma ‘Vienna Calling’, om 21.30 uur op OUTtv.