MR Schepen weigert debat over Nationaal Stadion

0
1046

Het is niet verboden een slechte beslissing te nemen, maar het is ook niet verplicht”, stelt Brussels N-VA gemeenteraads- en parlementslid Johan Van den Driessche. “Maar het tart alle democratische principes dat een volwassen debat niet mogelijk is over zo’n groot project als het nationaal voetbalstadion. Bovendien zal het de gemeenschap handenvol geld kosten.”
nationaal voetbalstadion
Vorige week raakte bekend dat het renoveren van het Koning Boudewijnstadion een technisch haalbare piste is en dat de ‘look & feel’ daarbij zou beantwoorden aan de hedendaagse normen. N-VA gemeenteraadslid Van den Driessche ondervroeg vandaag het schepencollege hierover tijdens het vragenuurtje. De voordelen van een renovatie zijn dan ook immens: Onder andere meer zekerheid dat het stadion tijdig klaar zal zijn voor het Europees voetbalkampioenschap (EK), goedkoper, ecologischer, beter bereikbaar met het openbaar vervoer (metro) en de Memorial Van Damme die definitief gered is.

De reactie van schepen Alain Courtois (MR) was zeer ontgoochelend. Niet alleen was ze dikwijls naast de kwestie, een debat ten gronde is er nooit gekomen omdat de schepen weigerde in te gaan op de concrete voor- en nadelen van een nieuw stadion ten opzichte van de renovatie van het huidig stadion.

“Zowat alles wat ik hoopte niet te horen heeft de schepen gezegd. Bijvoorbeeld dat alles al politiek beslist is of de manifest onjuiste uitspraak, alvast wat betreft de ondergrondse parking en een nieuw atletiekstadion, dat de bouw van een nieuw stadion niet met geld van de gemeenschap wordt gefinancierd. Het argument dat alles al politiek beslist is hebben we al eerder gehoord van dit college over de inmiddels afgevoerde parking onder het Vossenplein.”, aldus Van den Driessche. De schepen heeft nochtans zijn eerdere woorden niet opnieuw bevestigd zoals dat de vernieuwing van het bestaand stadion technisch niet mogelijk is of dat het nieuw stadion tijdig zal klaar zijn voor het EK. “Dit waren nochtans de hoofdredenen waarom tot op heden een nieuw stadion een noodzaak was.”, besluit Van den Driessche.
Johan Nieuwstraat