...

Hoe start je een eerste webshop ?

Hoe start je aan je eerste webshop

Hoe start je een eerste webshop?

Corona heeft ons allemaal wat veranderd: we moesten allemaal anders leven, werken en ontmoeten. Door de sluiting van winkels maakten veel lokale handelaars voor de eerste keer kennis met webshops. Om efficiënt, inspirerend en overtuigend over te komen als webshop, heb je wel enkele tools nodig. Van handelaar naar webshopbouwer lijkt een complexe stap, maar is zeker niet moeilijk. Aan de hand van onze korte tips, bouw jij ook gemakkelijk en snel je eerste webshop waar je je klanten terug kan ontmoeten en betoveren.

Start simpel maar efficiënt

De eerste stap naar een webshop is een gratis platform zoals WordPress. Je kiest een template die bij je winkel past en je voegt de plugin woocommerce toe aan je website. Woocommerce zorgt ervoor dat je meteen kan starten aan de bouw van je webshop op je website. Alles voelt heel intuïtief en gebruiksvriendelijk, zowel voor jou als voor klanten. Focus je daarom eerst vooral op de functionaliteit van je webshop, en minder op de layout en andere snufjes. Een plus hierbij is dat alles gratis is en dat je dus geen grote investeringen hoeft te maken.

Voeg je persoonlijkheid en liefde toe

Wat was jouw grootste troef als handelaar? Was je attent en overtuigend, zorgde je voor een ontspannend moment of voelde de klant zich altijd welkom bij jou? Breng dezelfde sfeer en persoonlijkheid naar je webshop door op je website foto’s en reviews toe te voegen, kleine tekstjes te schrijven over wat de producten uniek maken of bied extra diensten aan zoals persoonlijk advies en tips of een gratis lokale verzending. Wat een lokale handelaar, en ook lokale e commerce aantrekkelijk maakt, is persoonlijkheid, attentie en een echte connectie. Breng dus dezelfde passie en liefde uit je winkel naar je webshop en focus niet te veel op een super professionele webshop. Waar je klanten naar zoeken, is jouw advies en aandacht. Is technologie niet je ding, houd je webshop dan kleine maar efficiënt en zorg voor een cadeautje of handgeschreven brief bij elke bestelling om te tonen dat je nog heel nabij bent.

Smaak naar meer?

Heb je alles onder de knie en heb je een fijne webshop opgebouwd? Dat betekent dat je weer sterker staat en gegroeid bent en klaar bent voor nieuwe uitdagingen! Zoek verder hoe je je webshop verder kan uitbouwen om meer klanten aan te trekken, de beleving beter te maken en vraag gerust feedback and je klanten. Alleen zo kan je bijleren en kan je je klanten blijven betoveren.