...

Yvan Guilini vond inspiratie tijdens het koken

Yvan Guilini vond inspiratie tijdens het koken. Yvan Guilini: “Tijdens het koken vond ik de inspiratie voor ‘Don’t Take My Dream Away’!” Ik was bezig in de keuken, terwijl ik een spontane ingeving kreeg en in gedachte de melodie van ‘Don’t Take My Dream Away’ hoorde voorbijkomen. Ik ben onmiddellijk achter mijn piano gekropen en ben beginnen componeren. Het scheelde geen haar of mijn gezelschap had die dag aangebrande kost (lacht)”, zegt de 74-jarige instrumentalist Yvan Guilini.

Yvan Guilini vond inspiratie tijdens het koken - Hoes Yvan Guilini Dont take my dream away scaled

Sociale media

25 Jaar na zijn laatste optreden en 44 jaar na de wereldhit Winter Memories’ trakeerde Guilini vorige maand met het nieuwe album ‘Music Forever’. “Door toedoen van mijn dochter ben ik 3 jaar geleden terug beginnen muziek maken. Wat mij nu overkomt is met geen woorden te beschrijven. Elke dag krijg ik via Facebook berichten van mensen die blij zijn met het nieuwe instrumentale album. Sociale media is nieuw voor mij. Vroeger bestond dat niet. Het heeft even geduurd, maar ik betrap mezelf erop dat ik het fijn vind om te volgen. Het doet deugd, net als de videoclips die we vorige week hebben opgenomen.

Meeslepende compositie

Samen met de ploeg van CameraWorks trok Yvan Guilini vorige week naar een lege Antwerpse Handelsbeurs voor de opnames van de videoclip. “Ik zag de tranen in de ogen van Tom de regisseur toen we aan het draaien waren. Iedereen op de set was gepakt door de melodie van ‘Don’t Take My Dream Away’. Het ging door merg en been en ik hoef je niet te vertellen dat ik ontzettend blij en trots ben op het eindresultaat. Met de winter voor de deur past deze tijdloze meeslepende compositie perfect in het plaatje.

Allemaal Gelukkiger

Als muziek verzacht, dan werken instrumentale songs zalvend en herstellend. In deze bijzondere tijden hebben mensen nood aan rust en ontspanning. Even alle zorgen vergeten en opgaan in de composities, een gevoel dat je terugvindt als je luistert naar mijn nieuwe album ‘Music Forever’. Onthou dat niemand jouw dromen mag afpakken. We moeten net blijven dromen, want daar worden we allemaal gelukkiger van.”

Don’t Take My Dream Away’ van Yvan Guilini is beschikbaar op alle digitale platformen en terug te vinden op het album ‘Music Forever’, uitgebracht op Game Records.

Yvan Guilini vond inspiratie tijdens het koken - Logo House Of Entertainment