...

Gouden loftrompet voor Jérémie Vrielynck in categorie doorbraak

Gouden loftrompet voor Jérémie Vrielynck in categorie ‘Doorbraak’. Afgelopen donderdag en vrijdag vond de opname plaats in de prachtige nieuwe studio van Ment TV. Een grootschalige eindejaarsshow die op oudejaarsavond wordt uitgezonden is het resultaat. Tijdens deze mooie muzikale avond wordt telkens ook de uitreiking van de ‘Loftrompetten voor de Vlaamse Amusementsmuziek’ geïntegreerd. Deze jaarlijkse muziekprijzen worden georganiseerd en uitgereikt door Ment TV. En dit i.s.m. Radio 2, Ultratop, Sabam en VlaPo (Vlaamse Vereniging van podiumartiesten). Met deze inmiddels 7e editie worden “de loftrompetten.” steeds belangrijker in muziek- en mediakringen.

Gouden loftrompet voor Jérémie Vrielynck in categorie doorbraak - Jeremie Vrylinck
(Foto: House Of Entertainment)

Vlaanderen Ultratop 50

Jérémie Vrielynck won de prestigieuze loftrompet voor beste doorbraak. Hij ontving de gouden loftrompet uit handen van Connie Neefs. Een enorme eer en ook een blijk van erkenning voor de 20-jarige singer-songwriter uit Deerlijk. Met de single “Alleen bij jou”  (Vlaanderen Ultratop 50) wist hij zich in dit vreemde Corona-jaar op de kaart te zetten. (20 weken Vlaamse Ultratop 50, waarvan meerdere weken top 10). Momenteel scoort hij opnieuw met zijn opvolger ‘Slechte gewoonte’ (tot op heden 6 weken in Vlaamse Ultratop 50, waarvan al 4 weken top 20).

steun en appreciatie

Naast de fraaie bronzen Loftrompet van kunstenaar Marc  Claerhout, kreeg Jérémie bij de opnames ook mooie woorden van steun en appreciatie te horen van collega-artiesten. Ondermeer van Luc Steeno, Micha Marah, Filip D’haeze en Sasha & Davy. Tot grote verbazing van Jérémie bleek zelfs Bart Peeters te weten wie hij is! Het werd een prachtige afsluiter en bekroning van een bijzonder jaar voor deze grote muzikale belofte.

Blij en dankbaar

“Ik ben enorm blij, dankbaar en vereerd met deze Loftrompet”, zo zegt Jérémie Vrielynck. Een bewogen jaar mogen afsluiten met mijn eerste muziekprijs, toegekend door mensen uit het vak, en daar nog eens de mooie woorden van collega-artiesten bovenop, dat doet veel deugd en geeft me de nodige energie en het vertrouwen om door te gaan. Ik ben van nature een enorme twijfelaar en heb zo nu en dan wel een mentale boost nodig als die twijfels de bovenhand dreigen te krijgen.

Bart Peeters

“Dat iemand als Bart Peeters, waar ik zo naar opkijk, bij de opnames van afgelopen vrijdag op mij toegestapt komt en spontaan zegt ‘Hey Jérémie , alles goed?’, daar ben ik even niet goed van geweest. Dat die überhaupt weet wie ik ben en dan ook nog eens appreciatie toont voor mijn muziek…wauw!! Als iemand mij dat had gezegd bij het begin van 2020 en dat ik meer dan een half jaar lang in de Vlaamse Ultratop 50 zou staan met mijn zelfgeschreven nummers, ik had het nooit geloofd. Ik ga 2020, net als heel veel mensen denk ik, om heel veel redenen nooit vergeten, maar hierom ook koesteren”, besluit Jérémie.

Gouden loftrompet voor Jérémie Vrielynck in categorie doorbraak - Logo House Of Entertainment