...

Handgeschreven-kus eerste nederlandstalige-single-van-og3ne

Handgeschreven Kus

Handgeschreven kus is de eerste, zelfgeschreven Nederlandstalige single van OG3NE. Vorig jaar brachten ze al een Nederlandstalige kerstsingle uit. En dat in het begin van hun carrière – toen de 3 zussen nog gewoon muziek uitbrachten onder de naam Lisa, Amy en Shelly – deden ze dat ook met ‘Adem in, adem uit’. Met dit nummer namen ze deel aan het Junior Eurovisiesongfestival. Aanvankelijk koos OG3NE voor het Engelstalige repertoire, tot ze de voorbije zomermaanden op writerskamp trokken. Daar is hun nieuwe single ‘Handgeschreven kus’  ontstaan. Ze schreven het nummer zelf en in het Nederlands.

OG3NE

Zelf nummers schrijven

Zelf nummers schrijven stond al een tijdje op ons wensenlijstje. We hebben er vaak over gepraat, maar het ontbrak ons aan tijd, tot in augustus. Dan hebben we op het Overijsselse platteland een boerderij gehuurd en hebben we ons een week afgezonderd. Samen met een klein gezelschap. Het was best een grote uitdaging, want we wisten niet of we dit konden. Ondertussen zijn we uiteraard bijzonder trots op het resultaat. In die week zijn er 5 nieuwe liedjes ontstaan waar we de komende tijd aan verder werken. Van ‘Handgeschreven kus’ zijn we zo opgetogen, dat we besloten hebben om hem uit te brengen als nieuwe single”, zeggen de zussen van OG3NE in koor.

Zoektocht

In ‘Handgeschreven kus’ vertelt OGN3 het verhaal van een meisje dat sinds haar vroegere jeugd gescheiden werd van haar broer. “Het enige wat zij van hem bezit is een handgeschreven briefje uit die tijd, wat voor haar de start is van een zoektocht. Ook in het Nederlands en in dit popnummer blenden onze stemmen en blijft onze herkenbare closeharmony-sound helemaal overeind, althans dat vinden wij (lachen).

Mooie Sound

Door de coronamaatregelen werden de zussen verplicht om hun succesvolle ‘Sweet Harmony Tour’ vroegtijdig af te breken en werden er heel wat optredens verplaatst en doorgeschoven naar volgend jaar. Door hun optimistische karakter staat ‘bij de pakken blijven zitten’ niet in het OG3NE woordenboek en dus organiseerde het trio erg succesvolle ‘Home Isolations Video’s’ en concerten, die wereldwijd veel aandacht kregen. Over de ‘Jolene-cover’ was countryzangeres Dolly Parton een tijdje geleden laaiend enthousiast. “Wat een mooie sound en wat een mooie harmonieën“, reageerde Dolly, terwijl ze op een laptopscherm naar Amy, Shelly en Lisa luisterde.

Handgeschreven kus’ van OG3NE verscheen op House of Entertainment en is digitaal beschikbaar.

Handgeschreven-kus eerste nederlandstalige-single-van-og3ne - Logo House Of Entertainment