...

O’G3NE-zussen zorgen met ‘Clouds Across The Sun’ voor een hete zomer

Ze zijn bloedmooi en ze zingen hemels, Lisa, Amy en Shelley van de Nederlandse meidengroep O’G3NE. Marco Borsato mag de pluimen op zijn hoed steken toen hij vier jaar geleden als coach draaide voor de zussen die het 5de seizoen van The Voice of Holland wonnen. De letter ‘O’ in hun groepsnaam is een verwijzing naar hun gemeenschappelijke bloedgroep. ‘G3ne is een verwijzing naar de genen waarmee ze aan elkaar verbonden zijn. In juni wordt Lisa 23, haar tweelingzussen Amy en Shelley zijn één jaar jonger en worden in oktober 22. De kans is groot dat je O’G3NE deze zomer vaak op de radio hoort, want het trio pakt deze maand uit met een heerlijk aanstekelijke zomersingle: ‘Clouds Across The Sun’. Het nummer werd geschreven door Han Kooreneef (Borsato, Gene Thomas) en de Zweedse songwriter-producer Daniel Gibson (Sam Felt, Armin Van Buuren) kerels die perfect weten hoe ze O’G3NE laten schitteren. “In Nederland zijn de reacties lovend. We worden uitgenodigd voor diverse radio en tv-programma’s, waren we te gast in Koffietijd, RTL Late Night en heeft iedereen de mond vol over ‘Clouds Across The Sun’. Ook uit België komen er spontane reacties van fans die ons volgen.

O’G3NE-zussen zorgen met ‘Clouds Across The Sun’ voor een hete zomer - O’G3NE 1(Foto: House Of Entertainment)

De radiostations zijn ook gecharmeerd van het liedje. Daarom hebben we besloten om ‘Clouds Across The Sun’ ook in België te releasen en als we de vraag krijgen om langs te lopen voor promotie, doen we dat straks met alle plezier. Een paar jaar geleden waren we al eens te gast bij Qmusic en gaven we een optreden in hun Beach house in Oostende. Met plezier komen we deze zomer terug naar België”, zeggen de meiden van O’G3NE enthousiast. ‘Clouds Across The Sun’ heeft een radiovriendelijk karakter en is de perfecte plaat om deze zomer te spelen in een beachbar, aan het strand of op een plek waar jij lekker relaxed geniet van de zon of een en andere verkoeling.

Succes

In 2007 werd O’G3NE elfde op het Junior Eurovisiesongfestival. In 2014 wonnen ze The Voice of Holland en scoorden ze met hun debuutsingle ‘Magic’ een top-3 hit in de Nederlandse hitlijsten en een gouden plaat. In 2015 waren ze gastartiesten op het 50ste Gouden Televizier-Ring Gala en stonden ze twaalf keer bij Marco Borsato in het Ziggo Dome. Eén jaar later waren ze zes keer te gast bij de Toppers in Ahoy Rotterdam en deden ze mee aan Beste Zangers, de Nederlandse versie van onze Liefde Voor Muziek. Hun versies van ‘Clown’ (Emeli Sandé) en ‘Sing’ van Ed Sheeran werden goed opgepikt. ‘Clown’ leverde hen in maart 2017 een gouden plaat op. Twee maanden later stond O’G3NE in Kiev op het podium tijdens het Eurovisiesongfestival. ‘Lights and shadow’, een nummer dat geschreven is door hun vader Rick en Shelleys vriend Rory bezorgde Nederland opnieuw een finaleplek in de liedjeswedstrijd. De deelname van O’G3NE aan het festival was meteen ook een mooi eerbetoon aan hun moeder die een paar maanden later de strijd verloor tegen botkanker.

Zomerhit

Op dit moment is O’G3NE druk bezig met de opnames van de videoclip voor hun nieuwe single ‘Clouds Across The Sun’. “Het borrelt niet alleen in België, we krijgen ook mooie signalen uit de andere Europese landen die O’G3NE al een tijdje in het vizier hebben. Dag na dag groeien hun social media volgers en komen er reacties op hun zomersingle waardoor we allemaal een tandje bijduwen en hoger schakelen”, klinkt het bij hun platenlabel. De nieuwe O’G3NE ‘Clouds Across The Sun’ is verschenen bij BMG Rights Management Benelux. Rocket doet hun management en in België wordt de band gepromoot door House of Entertainment.

O’G3NE-zussen zorgen met ‘Clouds Across The Sun’ voor een hete zomer - O’G3NE hoesje(Foto: House Of Entertainment)

Meer info, www.og3ne.com