...

Romeo Chris Van Tongelen wordt 50, De Romeo’s verrassen met nieuwe single Wauw

 

De Romeo’s doen het op z’n Stromae’s en komen vandaag, op de 50ste verjaardag van Chris Van Tongelen, out of the blue met een nieuwe Romeo’s-single ‘Wauw!’. “Wij houden van feestjes en verrassingen, daarom trakteren we onze fans vandaag op een gloednieuwe meezinger, ‘Wauw!’. Een originele Romeo’s-compositie, opgenomen met producer Edwin de Groot en meteen ook de voorbode van ons nieuwe album dat in oktober, bij de start van onze ’15 Jaar De Romeo’s’-concerten, verschijnt”, zegt Davy Gilles.

‘Wauw!’ is, zoals de titel laat vermoeden, een positief, verrassend uptempo liedje dat inspeelt op de melancholie en ambiance. “Voor ons begon het 15 jaar geleden met de musical Romeo & Julia.  ‘Wauw!’ gaat vooral over de innerlijke schoonheid. Wij zingen letterlijk: “Je hoeft je nergens voor te schamen. Wat is volmaakt? Wat is perfect? Vergeet de boekjes, de reclame. Ze maken je alleen maar gek”, zegt Gunther Levi. “Pas op, dat is geen aanklacht, maar eerder een knipoog en steun voor vrouwen die het moeilijk hebben met hun schoonheidsbeeld.

‘Wauw!’ kon inderdaad het slotlied zijn van een theatervoorstelling waarin onze vrouwelijke fans centraal staan. Eindigen met een positieve, feelgood boodschap. Ja, dat ligt ons wel”, zegt Gunther Levi. “Toen we klaar waren met de opnames, waren we heel benieuwd naar de reacties en lieten we ‘Wauw!’ horen aan ons Romeo’s-team. Sommigen dachten aan Rob de Nijs zijn ‘Malle Babbe’, anderen meenden Ciske de Rat zijn ‘Ik voel me zo verdomd alleen’ erin te herkennen. Dat zijn complimenten natuurlijk, omdat het artiesten en liedjes zijn die ons inspireren, maar toch is ‘Wauw!’ een 100 %  eigen, radiovriendelijk liedje, waarmee we ons jubileumjaar ’15 Jaar De Romeo’s’ officieel starten”, zegt Gunther Levi.

Hoogtepunt wordt de nieuwe cd die in oktober verschijnt en ook de drie jubileumconcerten ’15 Jaar De Romeo’s’. De première is 20 oktober in de Antwerpse Stadsschouwburg. 24 November staan we in het Hasseltse Ethias Theater en 30 november sluiten we af in het Kursaal Oostende. Op www.ticketkopen.eu vind je alle speeldata en kan je tickets bestellen”, zegt Chris Van Tongelen, voor wie het vandaag een dubbele feestdag is. Hij viert niet alleen de nieuwe Romeo’s-single ‘Wauw!’, Chris mag ook een verjaardagstaart met 50 kaarsjes erop uitblazen. “En dat doe ik in het buitenland. Sinds een paar jaar trakteer ik mezelf als ik jarig ben op een mini-trip naar het buitenland. Ook dit jaar is dat het geval en ook al word ik vijftig, ik voel me in mijn hoofd nog maar een prille twintiger (lacht). Ik zal er dubbel en dik van genieten!

Romeo Chris Van Tongelen wordt 50, De Romeo’s verrassen met nieuwe single Wauw - De Romeos Wauw preview(Foto: House Of Entertainment)

De nieuwe Romeo’s single ‘Wauw!’ is  vandaag voorgesteld en digitaal verschenen op  het Vlaamse Sterren-label van CNR. Het album volgt in oktober, samen met 3 jubileumconcerten ’15 Jaar De Romeo’s’. Tickets en info over de concerten vind je op www.ticketkopen.eu