...

Help, mijn haar groeit niet!

help mijn haar groeit nietMijn haar groeit voor geen centimeter en jij moet om de vier weken naar de kapper om die wilde dos te onderhouden. Waarom kan dit zo verschillend zijn en is hier iets aan te doen?

In dit artikel geven we je antwoord op al je vragen over het proces van haargroei.

Hoe snel groeit haar nu eigenlijk? Dit hangt af van persoon tot persoon. Gemiddeld groeit het tussen de 0,5 tot 1,7 centimeter per maand. Verschillende factoren hebben invloed op dit proces zoals leeftijd en geslacht. Indien je dit haargroeiproces wil versnellen, moet je op zoek gaan naar de juiste verzorging die je haar vanbinnen alsook vanbuiten aanpakt.

De 3 fasen van haargroei

Het verloop van haargroei verloopt in 3 fasen, de anagene, catagene en de telogene. Elke fase heeft zijn eigenschappen maar om de totale haargroei te stimuleren moeten we de anagene fase gaan verlengen. In deze fase groeit het haar het actiefst, als we deze periode verlengen gaat het groeiproces dus langer door.

Hoe kunnen we dit verwezenlijken? Dit kan door een gezond dieet te volgen, regelmatig te gaan sporten en haarvriendelijke verzorgingsproducten te gebruiken.

Wat er beter wordt vermeden om haarbreuk tegen te gaan is je haar te veel stijlen, de hete tang zorgt er voor dat het haar beschadigd wordt. Daarnaast hebben verschillende shampoos, gestresseerd zijn en je haar in een te strakke staart binden, een negatieve invloed op het haar.

Wat wel baat heeft bij een snelle en langdurige haargroei is regelmatig naar de kapper gaan, je kussensloop vervangen door eentje dat gemaakt is uit bamboe, je wasbeurt eindigen met een koude straal en specifieke producten gebruiken die voor snelle haargroei zorgen.

Ken je Hairlust al?

HairLust is een Deens merk van haarverzorgingsproducten ontworpen door twee twintigers die de taboe rond haaruitval wouden verbreken. Deze producten laten je haar sneller groeien, zorgen er voor dat de binnen- alsook de buitenkant gezond worden gehouden en gaan haaruitval tegen.

Welke producten kan gebruiken om haargroei te stimuleren?

Hairlust verkoopt tal van haargroeiproducten zoals de populaire gummies, deze bevatten veel biotine en zink om het haar zowel vanbinnen als vanbuiten te verzorgen. Je kan ook de “Pure Bamboo Pillowcase” kopen, deze heeft een goed effect op pluizig haar, met de kussensloop wordt dit vermindert en het gaat ook haarbreuk tegen.

Ga snel aan de slag met deze tips en tricks om je haar sneller te laten groeien!