...

Daniël Busser lanceert met Chaïma een 2-talige single

Daniël Busser lanceert met Chaïma een 2-talige single ‘Tu veux quoi’. Na ‘Vrienden’, een nummer dat hij uitbracht met  5NAPBACK. Nu pakt de populaire Daniël Busser, deze keer aan de zijde van de bloedmooie Chaïma, uit met de heerlijk zwoele single Tu veux quoi‘. Met zijn neef ‘Kenny G’ debuteerde Daniël Busser 5 jaar geleden op YouTube. Het duo viel op en niet veel later werd Daniël ontdekt en opgepikt door ’Spreej’ van het duo Safi & Spreej. Dat leverde hem meteen ook de release op van zijn eerste single ‘Mis mij niet’. Eén jaar later volgde het debuutproject ‘Vrije val’, wat Daniël een sterke carrière-boost opleverde én een platendeal bij Top Notch (Zwangere Guy, Tourist LeMC, Lil Kleine e.v.a.). ‘Life ft. Kevin was er zijn eerste release, gevolgd door het debuutalbum ‘Adrenaline’, waar Snelle (‘Reünie’, ’Smoorverliefd’) een feature op had.

Zwoel Accent

Met zijn nieuwe single Tu veux quoi trekt Daniël Busser terug naar zijn muzikale basis. Voor het zwoele accent zorgen de zomerse gitaar en het fluitende riedeltje, dat gegarandeerd een ganse dag in je hoofd blijft zitten. De multiculturele, Afrikaanse sfeer zorgt in je hoofd voor een rechtstreekse transfer richting een dromenland vol liefde. Vergeet het kleffe en de clichés, want ‘Tu veux quoi’ staat dankzij het samengaan van de gitaar en de percussie voor originaliteit en authenticiteit. Op dit nummer geeft de 21-jarige Daniël Busser weer een stuk van zichzelf bloot en verrast hij op een positieve manier. Met dank aan de bloedmooie Chaïma, een in Brussel wonende Spaanse die als duetpartner een groot aandeel heeft in deze single.

Koppel

We zijn bijna al een jaar een koppel”, zegt de uit het Limburgse Bree afkomstige zanger. “Via gemeenschappelijke kennissen hebben we elkaar ontmoet. De klik was er, maar toch duurde het nog een tijdje voor we een koppel werden. Dat laatste is heel natuurlijk gegroeid, met dank aan onze gemeenschappelijke passie en onvoorwaardelijke liefde voor de muziek. Chaïma was erbij toen ik optrad in de Lotto Arena. Doorheen de tijd zag ze mijn carrière evolueren en dat was ook voor haar een trigger om er zelf voor te gaan. Ik wist hoe goed ze kan zingen, alleen was er die angst om te springen.

Daniël Busser en Chaïma
(Foto: House Of Entertainment)

Nederlands en Frans

‘Tu veux quoi’ gaat over een vervlogen liefde, iets wat we beiden in ons leven op een andere manier hebben meegemaakt. Die daardoor voor een groot stuk het authentieke karakter van de song verklaart. De combinatie van het Nederlands en Frans is inderdaad nog een sterke, opvallende troef, waardoor we elk op ons best en het meest verstaanbaar onze gevoelens in dit nummer kunnen uitrdukken.” Door de coronamaatregelen kan Daniël Busser voorlopig geen vervolg maken op zijn geslaagde passages in het Amsterdamse Paradiso, op Genk On Stage en Pukkelpop. De tijd die hij nu vrij heeft investeert hij volop in het maken van nieuwe muziek. Daarvan is de radiovriendelijke single ‘Tu veux quoi’ het eerste resultaat. Gezien zijn huidige status en populariteit is de kans groot dat het nummer opnieuw een voltreffer wordt.

Tu veux quoi’ van Daniël Busser en Chaïma verscheen op het NAMAM-label en is nu digitaal beschikbaar.

Daniël Busser lanceert met Chaïma een 2-talige single - Logo House Of Entertainment