...

Music Show Scotland knalt in Hasselt

Pipes en Drums

Music Show Scotland was afgelopen zaterdag voor het eerst te gast in De Ethias Arena in Hasselt. Music Show Scotland de jaarlijks terugkerende grootste wereld indoor pipes- en drums show was dit keer uitzonderlijk te gast in Hasselt. Alhoewel het decor al jaren hetzelfde is ( het Schotse Highland Valley Castle), blijft de show toch ieder jaar weer verbazen. Een meer dan drie uur Keltische muziek, zang, Schotse dans, Ierse stepdans en humor werd met succes op de bezoeker losgelaten. Wanneer de enorme “massed band” in uniform door de kasteelpoort komt marcheren, is kippenvel gegarandeerd.

Music Show Scotland knalt in Hasselt - P1140045

Schotse en Ierse Dansen

Legendarische muziek als ‘Amazing Grace’, ‘Highland Cathedral’ en ‘Auld Lang Syne’ zijn slechts een klein onderdeel van het drie uur durende programma. Combinaties van traditionele muziek met moderne pop- en rockmuziek, verzorgd door de eigen Castleband, zorgden voor een onvergetelijke avond. Het Schotse “highland dancing” en het Ierse “tapdancing”, bekend van o.a. Riverdance, ontmoeten elkaar in deze adembenemende productie die je gegarandeerd kippenvel bezorgt. Dansgroepen voeren begeleid door livemuziek traditionele en moderne dansen op en door het bijzondere decor waan je je echt in de Schotse Highlands.

Music Show Scotland knalt in Hasselt - IMG 3744

Knallend Einde

Na meer dan drie uur (pauze inbegrepen) de geweldige Music Show Scotland te hebben bekeken kwam de apotheose van Hans Beerten. De stichter en dirigent van dit mooie spektakel had voor de vele toeschouwers nog een letterlijk knallend einde voorzien. Tijdens het laatste nummer werden vier kanonnen naar het midden van de arena getrokken en om de beurt afgevuurd, om uiteindelijk te eindigen met nog een paar knallen bovenop de kantelen van het Schotse Highland Valley Castle. Nadat de laatste knallen samen met de muziek zachtjes uitstierven, was een staande ovatie van het publiek de beloning voor het prachtige spektakel. Het was duidelijk dat de vele opgekomen toeschouwers hadden genoten.

Music Show Scotland knalt in Hasselt - IMG 3841

Brussel

Voor mensen die graag deze show nog eens bekijken en de Franse taal machtig zijn, de Music Show Scotland slaat begin volgend jaar zijn tenten op in Vorst-Nationaal. 25 januari 2020 doen ze het volledige spektakel nog eens over. De toeschouwers die afgelopen zaterdag aanwezig waren in Hasselt, noteren alvast 7 november 2020 in hun agenda want dan komt Music Show Scotland terug naar het Antwerps Sportpaleis.

Info

Kaarten voor Vorst-Nationaal kosten 44, 49 en 54 euro
Korting voor kinderen tot 12 jaar.Opgelet: Tele Ticket Service zal de tickets pas een viertal weken voor het evenement verzenden! Vorst Nationaal – Victor Rousseaulaan 208 , 1190 Vorst – telefoon +32 3 400 69 70

Voor meer foto’s klik hier