...

5 Tips voor een dagje in Leuven

5 tips voor een dagje leuven5 Tips voor een dagje in Leuven

Op zo’n 20 kilometer afstand van de hoofdstad van België, Brussel, ligt de hoofdstad van de provincie Vlaams-Brabant, namelijk Leuven. De stad heeft zo’n 100.000 inwoners en staat vooral bekend als studentenstad (er studeren namelijk maar dan 50.000 studenten studeren aan de Katholieke Universiteit Leuven) en daarom kiezen veel toeristen eerder voor een dagje Brussel. Toch is er in Leuven genoeg te doen en te zien om je een dag te vermaken. Ben je benieuwd wat je kunt doen in Leuven? Dat lees je in dit artikel.

1. Het (voormalig) stadhuis van Leuven

Het stadhuis van Leuven is een van ’s werelds bekendste Gotische bouwwerken. Dit enorm gedetailleerde gebouw is een indrukwekkende verschijning. Tegenwoordig wordt het voormalig stadhuis vooral voor plechtigheden, zoals bruiloften, ingezet.

2. Groot Begijnhof

In deze historische wijk in Leuven waan je je in een compleet andere wereld. Het Groot Begijnhof dat in de 13 eeuw diende als gemeenschap voor ongehuwde vrouwen, bestaat uit een aantal straten met idyllische huisjes, een mooie waterpartij en een aantal parkjes en perkjes. Tegenwoordig wonen er studenten en expats.

Je kunt het Groot Begijnhof gratis bezoeken en er lekker rondstruinen. In minder dan een uurtje loop je door de hele wijk heen.

3. Universiteitsbibliotheek

De universiteitsbibliotheek van Leuven is een bezienswaardigheid op zich. Kom je op een zonnige dag? Dan is het ook leuk om de toren te bezoeken voor een fantastisch uitzicht over de stad. Tegen een kleine vergoeding kun je deze bibliotheek bezoeken. Door middel van een audiotour kom je meer te weten over geschiedenis van de bibliotheek.

4. Ga op zoek naar een antieke schat

België, en dus ook Leuven, staat bekend om haar vele antiekmarkten en antiekwinkels. Struin over een van de markten en bezoek de kleine antiekzaakjes voor leuke decoratie, zoals beelden en andere curiosa. Misschien ga jij wel naar huis met een kostbare antieke kunstschat!

5. Drink een Leuvense Stella Artois

Is het lekker weer en heb je genoeg rondgelopen? Een dag in Leuven is natuurlijk pas compleet als je een Stella Artois hebt gedronken! Stella Artois wordt namelijk gebrouwen in deze stad. Ga zitten op een van de vele terrassen en geniet van een lekker biertje.