...

Tips voor het kiezen van een wintersport chalet

wintersport vakantie

Tips voor het kiezen van een wintersport chalet

Waar boek jij een wintersport chalet? Nu het wintersportseizoen 2019/2020 in aantocht is, is het wellicht tijd om stil te staan bij de mogelijkheden een wintersport chalet te huren. Wordt een luxe wintersport chalet aan de piste of een goedkoper appartement op ruime afstand van een skigebied? Of ga je voor een hotel arrangement met all inclusive concept?  Jij bepaalt welk type wintersport vakantie je boekt. Wij informeren je graag over de mogelijkheden.

De afstand tot de skipiste bepaalt mede de prijs van je wintersport chalet

Goedkope wintersport accommodatie boeken? Of je wintersport accommodatie nu op 50 meter of 2 kilometer van de piste af ligt, maakt een groot verschil in prijs. Dat kan wel een verschil uitmaken van een 20 % . Andere factoren die de prijs van een chalet, appartement of hotel bepalen zijn de faciliteiten en de formule.  Een chalet met privé sauna is duurder dan een appartement in de aanbieding. Daarnaast is het tegenwoordig mogelijk een all inclusive wintersport vakantie te boeken of een catered ski chalet. Het is ook mogelijk een wintersport chalet of een appartement boeken met alleen ontbijt. Hoe dichter aan de piste je accommodatie is, hoe duurder.

Welk wintersport land heeft jouw voorkeur?

Als je van plan bent een ski- of langlaufvakantie te boeken, kan je kiezen uit een aantal Top Wintersport landen. Voor vele wintersporters is en blijft Oostenrijk wintersport land nummer één.  Wintersport Oostenrijk  betekent ook sneeuwzekerheid. Met fantastische wintersport plaatsen zoals Zillertal 3000, Sölden, Serfaus en Ischgl in Tirol, is dit het meest aansprekende wintersportland voor het individu, gezin of groep. Frankrijk, Italië en Zwitserland zijn de andere favoriete wintersportlanden. Bulgarije is als wintersport land in opkomst. Het is een land welke ideaal is voor een goedkopere wintersport vakantie.

Alleen op wintersport vakantie of met een groep?

Als je vrijgezel bent,  kan je een wintersport appartement, chalet of hotel boeken. De meeste alleen reizenden boeken een Adults Only hotel aan de piste en genieten van een arrangement inclusief skipas, ontbijt, lunch en diner. Als je echter bang bent last te krijgen van eenzaamheid, kan je ook kiezen voor een wintersport groepsreis. Je maakt dan deel uit van een groep van gemiddeld 20 personen en eet gezamenlijk. Indien je een groepsreis boekt, is het belangrijk dat je aansluiting bij de groep vindt.  Wij raden je dan ook aan om een wintersport groepsreis te boeken waarbij er ook mensen van je eigen leeftijd mee gaan. Misschien is een ski vakantie groepsreis Canada Japan iets voor jou? Ook met de wintersport vakantie heb je ongekende mogelijkheden.