...

Dilbeek ontvangt 10.000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden

-Dilbeek 7 november 2019- Door de goede relatie met de gemeente Dilbeek, schonk het kasteel van Groot-Bijgaarden vandaag 10 000 voorjaarsbollen. De organisator van de Floraliën zegt: ‘Dit is om onze mooie gemeente nog meer op te fleuren en kleur te geven in de lente. Het is tevens ook een mooi uithangbord voor onze jaarlijkse bloemententoonstelling Floralia in Groot-Bijgaarden aldus de schenkers. Deze bloemententoonstelling in Groot-Bijgaarden mag zich jaarlijks opmaken voor de duizenden bezoekers die deze tentoonstelling lokken.

Dilbeek ontvangt 10.000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden - IMG 0762

10.000 bloembollen

Het was vandaag dat Burgemeester Willy Segers de 10.000 bloembollen mocht in ontvangst nemen. Deze overhandiging vond plaats op de trappen van het gemeentehuis, in aanwezigheid van Maarten Bakker, Xavier en Nicole Pelgrims de Bigard (eigenaars kasteel Groot-Bijgaarden en Tielens sylvia. Symbolisch plantte burgemeester Segers een paar bollen in een pot. Door het kundig plantadvies van de heer Maarten Bakker kwam burgemeester Segers dan ook te weten dat de bollen met het “kontje” naar onderen moesten gepland worden.

Dilbeek ontvangt 10.000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden - IMG 3655

Bestemming

Daarna vertrokken de bollen met een bestelwagen richting Schepdaal naar de loods van de gemeente. De groendienst zullen dan vanaf volgende week de bollen planten. Nog een belangrijk punt is dat deze bloembollen moeten geplant worden voor het begint te vriezen. Vanaf april 2020 zal u dan de mooie tulpen, narcissen en hyacinten kunnen bewonderen langs volgende plaatsen en wegen in Itterbeek en Schepdaal  :”de Doylijkstraat, de Loveldstraat en Schorenbosstraat”.

Dilbeek ontvangt 10.000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden - IMG 3646

Wandeling

Een wandeling met de schenkers en burgemeester Segers in die periode werd reeds onderling afgesproken. Eind deze maand gaat er nog een bloemententoonstelling door binnen de muren van het kasteel waarop iedereen welkom is. Vermelden we tenslotte nog dat de Floraliën volgend jaar zullen plaats vinden van 4 April tot en met 3 mei 2020 op het domein van het kasteel van Groot-Bijgaarden. En nu is het wachten tot na de winter de eerste bloemen hun kopjes zullen boven steken.

Dilbeek ontvangt 10.000 voorjaarsbollen van het kasteel van Groot-Bijgaarden - IMG 3650
(v.l.n.r Nicole Pelgrims, burgemeester Segers, Xavier de Bigard, Maarten Bakker en Sylvia Tielens)