Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal

Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal, eigenlijk het kasteeldomein van Groot Bijgaarden. Want vanaf 6 april tot 5 mei opent het domein naar jaarlijkse gewoonte zijn poorten voor Floraliën Brussels. We zijn er nog steeds niet achter gekomen waarom dat eigenlijk Floraliën Brussels heet. Want het is op het kasteeldomein van Groot-Bijgaarden, wat dan weer op het grondgebied van Dilbeek ligt, wat op zijn beurt behoort tot het Vlaams Gewest of kortweg Vlaanderen en niks met Brussel te maken heeft. Misschien klinkt Brussels internationaler of korter dan Groot-Bijgaarden? feit is dat we veel verschillende talen hoorden spreken tijdens ons bezoek.

Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal - IMG 0762Dit gezegd zijnde loont het zeker en vast de moeite het 14 ha grote kasteeldomein te bezoeken. Je kan er bijna alle voorjaarsbloemen bekijken die men maar bedenken kan. Onder leiding van vakspecialisten uit het bloembollenvak zijn in het park meer dan 1 miljoen bloembollen handmatig geplant door de medewerkers van het kasteel van Groot-Bijgaarden. De talrijke liefhebbers van voorjaarsbloemen kunnen genieten van meer dan 500 soorten, waarvan alleen al 400 soorten tulpen. Eigenlijk kan je het een beetje vergelijken met het Nederlandse Keukenhof in het klein en in Vlaanderen.

Pieter Bruegel de oude (1525-1569)

Dit jaar wordt ook het Breugheljaar in het evenement niet vergeten. Ter gelegenheid van de 450ste verjaardag van zijn overlijden (1569) brengen we een hulde aan deze grote kunstenaar. Tijdens Floralia Brussels worden een 20-tal reproducties van zijn meest bekende werken tentoongesteld in het park, de serre, de kapel en de Donjon. Ze zijn ze te bewonderen in originele afmetingen en de kaders worden gedecoreerd met bloemen of groen door bekende bloemsierkunstenaars.
Bloemsierkunsteraars: Natallia SakalovaEls VuylstekeChantale Van DammeWout KnutsRino VleugelsAnita SampermansYvonne ScheenloopChris (Net Even Anders) en Tania Huyghe.

Groot-Bijgaarden gaat één maand internationaal - IMG 0772
Parabel der blinden op achtergrond kerkje van Sint-Anna-Pede

voor meer foto’s klik hier

Wil je dit evenement één dezer dagen nog gaan bezoeken (de tijd dringt) dan volgen hier nog enkele practica:

Data :

Van 6 april tot 5 mei 2019

Openingsuren :

Van 10u00 tot 18u00. De kassa’s sluiten om 17u30.
Toegangsprijzen :

Volwassenen € 14,00
Senioren (65 +) en gehandicapten, studenten € 12,00
Kinderen (6-14 jaar) € 5,00
Jonger dan 6 jaar gratis
Groepen > 20 personen € 12,00 pp
Passe-Partout (Abonnement) € 20,00

Voorzieningen :

Het park van Groot-Bijgaarden is toegankelijk voor personen met een beperkte mobiliteit.

HONDEN ZIJN TOEGELATEN:
Honden aan de leiband is verplicht. We rekenen erop dat de baasjes zorg dragen voor hun viervoeters zodat ze geen sporen in het park achterlaten.

Indoor tentoonstelling

In de gerenoveerde serre van 1000m2 is een binnentuin te bezichtigen waarin vele creaties van snijbloemen, bloemstukken en sierplanten. Elke vrijdag verandert het thema en de bloemstukken worden vernieuwd . Als u onze top arrangeurs Jaap en Kees aan het werk wilt zien met het verversen van 10 000 snijbloemen in meer dan 150 verschillende bloemstukken, kom op vrijdag!

Concept

Deze bloemenexpo is gerealiseerd dankzij de medewerking van belangrijke producenten en exporteurs van bloembollen en planten uit Nederland en België.