West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit

 

West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit - Logo Buzzard 1West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit

Doorgewinterde muzikanten Nikolaas Debusschere en Gino Claeys sleutelden samen aan een zomerhit. Na jaren samen componeren, optreden en onderzoeken verfijnden ze hun formule voor de perfecte hitsingle. Hun nieuwe nummer ‘Our Story ( Lost & found)’ is daarvan het aanstekelijke bewijs. Met basis in West-Vlaanderen maar ondersteund door de beste internationale professionals bestormen ze nu de hitparades.

West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit - Douro
(Foto: Buzzard)

Een zomerhit maken, hoe begin je daar aan? Eind jaren 80 publiceerde The KLF al ‘The Manual’, hun handleiding voor het schrijven van nummer 1-hits. Helemaal serieus was die niet, maar wie luistert naar de hitparades merkt al snel dat goed verkopende nummers verdacht veel gemeenschappelijk hebben.

Iets wat ook Nikolaas Debusschere en Gino Claeys niet ontgaan was. In een vorig leven veroverden ze samen al meermaals de playlist van radiostations. Maar één muzikale wens bleef kriebelen. “We droomden van frisse, door elektro gedragen pop,” zegt Nikolaas. “Melodieus maar strak. Liedjes die je dansend uit je luie zetel jagen, maar toch een verrassende diepte hebben. En waarom niet meteen een zomerhit?”

Samen werkten ze onder de naam Douro aan nieuwe songs met een nieuw geluid. Toen de basis klaar was trokken ze ermee naar Stefaan Fernande. Dit songwriting genie achter hits van o.a. Clouseau en Hadise scherpte het nummer nog wat aan, waarna Wunderbar- producer Wouter Vander Veken het nummer zijn typische poppy zomersound gaf. Tot slot ging het nummer naar de Verenigde Staten waar Chris Gehringer – bekend voor de mastering van o.a. Twenty One Pilots, Youngblood, Jason Mraz en Rihanna – het verder onder handen nam. Een top-team in actie!

West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit - platenhoes Douro
5Foto: Buzzard)

Douro specialiseert zicht in toegankelijke popmuziek waar je meteen vrolijk van wordt. Hun muziek klinkt als de spiegeling van lage zon op een gouden rivier. Sprankelend en fris als een net geopend blikje frisdrank, maar met de warmte van levenservaring. Frisse pop die zich als een gouden draad in je oren kronkelt. Vrolijk maar doordacht en met een knipoog melancholie.

Het bijzonder catchy nummer ‘Our Story (Lost & found)’ gaat over toeval dat geen toeval is, over ruimte en tijd die plots verdwijnen als bijzondere zielen elkaar aanraken. Jezelf vinden en verliezen terwijl het leven over je heen raast.

‘Our Story (Lost & Found)’ , de nieuwe single van Douro, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

West-Vlaams duo sleutelt aan de perfecte zomerhit - Logo Buzzard 2