10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen

 

10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen naar Herentalse Netepark


10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen - Replay 1Ondanks de buien en wisselvallige temperaturen, lokt het vrijdagse ‘Afterwork Festival’ en het zaterdagse ‘Replay Festival’ 7000 belangstellenden naar het Herentalse Netepark en daar waren ze bij de organiserende HAP Group best tevreden mee. “Net als de voorbije jaren is alles vlot verlopen. Vrijdag hebben we twee tenten geopend voor ons ‘Afterwork Festival’, meteen onze beste editie. Het festival zit in de lift. We zijn VOKA en de talrijke regionale bedrijven dankbaar dat ze mee duwen aan het verhaal. ‘Het grootste Afterwork Festival van België’, want zo groot zijn we ondertussen geworden, mag rekenen op een ruime publieke belangstelling. De grootste groep bezoekers is tussen de 25 en 30 jaar oud. De dj-sets van o.a. DJ Frank, DJ Ward en Cherry Moon Traxx konden rekenen op een grote belangstelling”, zegt organisator Jelte Lambaerts.

10de Replay Festival
Op zaterdag was het de beurt aan het voornamelijk jonge volkje om zich uit te leven op de vier festivallocaties. De regenhesjes en paraplu’s bleven dicht, want het ‘Replay Festival’ is al jaren een overdekt gebeuren. Ondanks de frissere temperaturen zorgden de artiesten samen met de mensenmassa voor heel wat sfeer en warmte. “Het is het derde jaar op rij dat we komen. Waarom? De gezelligheid, de losse sfeer en de muziek. Het ‘Replay Festival’ valt perfect in onze agenda’s: het is het eerste festival na de winter en voor we starten met studeren voor onze eindexamens”, zeiden Lotte Van den Heuvel en haar Berlaarse vriendinnen.

10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen - Replay 4
(Foto: Philippe Wuyts)

Muzikale hoogtepunten van deze 10de editie waren zonder meer de doortochten van Mark With a K, Da Tweekaz en de hotte, vrouwelijke Gentse DJ MANDY. Naast $hirak was het vooral weer uitkijken naar Jebroer. Zijn talrijke jeugdige fans hebben hem al lang vergeven dat hij een paar weken geleden de politie beetnam. Jebroer ging tekeer met ‘Gaan met die banaan’, ‘Kind van de duivel’ en ‘Engeltje’. Elk liedje werd door de enthousiaste massa nagenoeg  tot op de letter meegebruld.

UHasselt
Jelte Lambaerts: “Dankzij de steun van het publiek, de stad én onze partners, kunnen en willen wij deze festivals ook de komende jaren blijven organiseren.” Eén van de opvallende aanwezigen op het festivalterrein was UHasselt. Rector Luc De Schepper: “’UHasselt is een trotse partner van Replay Festival. Een festival met een sterke traditie van goede muziek en een onberispelijke organisatie. Replay en UHasselt zijn verwant door hun warme aanpak en drang naar innovatie. Heel wat van onze UHasselt-studenten zijn trouwens afkomstig uit de Antwerpse Kempen. Replay en UHasselt zijn dus  natuurlijke partners.

De data zijn nog niet bekend, maar volgend jaar komen er nieuwe edities van beide festivals.

10de ‘Replay’ en ‘Afterwork Festival’ lokken 7000 mensen - Logo House Of Entertainment