...

Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde’

Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde’

Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde' - Hoes Jan Wuytens

De 38-jarige multi-instrumentalist en zanger Jan Wuytens uit Passendale doorzwom al heel wat muzikale watertjes. Op 12-jarige leeftijd wordt hij door zijn ouders ingeschreven in de Roeselaarse muziekacademie ‘Adriaen Willaert’, waar hij op geen tijd piano, orgel en accordeon leert spelen. Twee jaar later wordt hij koster-organist in kapel ‘De Ruiter’ in Roeselare, waar voor het eerst zijn fenomale zangtalent ontdekt wordt. Jan ontpopt zich tot zanger-keyboardspeler. Op 26-jarige leeftijd waagt hij zich aan het songschrijven. Een geslaagd initiatief, want intussen schreef Jan al meer dan 10 eigen nummers, die allemaal prijken op zijn debuutalbum ‘Jij bent veel meer’, dat hij uitbracht in februari 2017.

In januari 2016 komt Jan in contact met Wendy van Wanten op één van zijn live concerten. Wendy hoort Jan het Napolitaanse nummer ‘La Spagnola’ brengen en stelt enthousiast voor om dit samen op te nemen. De samenwerking blijkt een succes en ze beslissen een tweede song in te blikken. Het mooie ‘Amigos Para Siempre’ wordt zelfs de debuutsingle van hun eerste full album samen. Jan stond in een nabij verleden ook op de planken met de betreurde Paul Severs, die rotsvast in hem geloofde. Een ander Vlaams muziekicoon dat volop in Jan gelooft is Danny Fabry. Danny organiseerde de voorbije maanden de talentenjacht ‘Danny Fabry zoekt talent voor Ment’.

Jan schopte het tot de finale van deze wedstrijd, die gehouden werd in zaal Thierbrau in Torhout. Hij won net niet en werd tweede, maar voor Jan betekende dit een enorme stimulans om door te zetten en dat resulteert nu in de single ‘Hemel op aarde’.
‘Hemel op aarde’ is een swingende Nederlandstalige bewerking van ‘You’re Such a Good Looking Woman’, de hitsingle waarmee Joe Dolan het in 1970 tot de top 3 in de Belgische hitlijsten schopte. Of het zo’n vaart zal lopen met deze Nederlandstalige versie, valt af te wachten, maar Jan gaat alleszins vol voor zijn ‘Hemel op aarde’!

Hemel op aarde, de nieuwe single van Jan Wuytens, kan u HIER beluisteren op alle grote streamingplatformen.

Jan Wuytens gaat voor ‘Hemel op aarde' - Logo Buzzard 1