...

Nieuwe single Wendy Nazarè Free

 

Nieuwe single Wendy Nazarè Free - Logo House Of Entertainment 1

‘Tree’ confronteert Belgische zangeres Wendy Nazaré
opnieuw met het afscheid van haar grootmoeder.

Haar filosofische gedachten dankt Wendy aan haar psychologie-diploma dat ze behaalde aan de Universiteit van Luik. Ook muzikaal verzamelde ze al een mooie rugzak. In 2009 verscheen het album ‘Pas de pareil’ dat opgepikt werd door Universal Music Belgium. In datzelfde jaar kreeg ze van BEL-RTL de publieksprijs ‘Beste artieste van het jaar’ en stond ze op het podium van ‘Les Francofolies de Spa’. In 2012 brachtt ze ‘A tire d’ailes’ uit in België, Frankrijk, Portugal en Canada, inclusief de hitsingle ‘Au goût eighties’. Het zijn vooral de Portugezen die Wendy Nazaré omarmen, wanneer ze in 2013 de single ‘Lisboa’ uitbrengt. De clip en song zijn goed voor miljoenen streams en views. Met Arthur de la Taille en Christophe Henin ontstonden nieuwe, creatieve verhalen en songs. De vriendschappen met Joshua Jamison en Sebastien Lyons spoorden Wendy verder aan om door te gaan. Joshua steunt haar als grote broer. Sebastien leende haar zijn poëzie.

Wendy Nazarè
(Foto: House Of Entertainment)

Voor Wendy Nazaré is de release van ‘Tree’ best een emotionele gebeurtenis. “In de videoclip zie je mijn dochtertje, maar ook mijn overleden grootmoeder. De clip is vorig jaar gedraaid, in het voorjaar.   In augustus is mijn oma helaas gestorven. In het begin was het voor mij pijnlijk om naar de beelden te kijken, maar nu lukt dat wonderwel. ‘Tree’ gaat over de levenscyclus. Elk ontstoken lichtje dooft op een dag.. Vruchten vallen, maar ze zorgen ook voor nieuwe bomen, nieuwe scheuten, nieuwe bloesems, nieuw leven en nieuwe songs.

Wendy Nazarè
(Foto: House Of Entertainment)

Krijgen de MIA-gelauwerde Angèle en Axelle Red straks het gezelschap van de Belgische Wendy Nazaré? Het zou kunnen. Muziekkenners voorspellen haar alvast een mooie toekomst. Van Algerije naar Engeland en van Portugal naar België. Wendy groeide op met reizen en verhalen, verteld door haar grootouders, met kleurrijke accenten. “Ik heb geleerd dat oude familieverhalen heel wat sprookjesachtige mysteries kunnen bevatten”, zegt ze enthousiast. Wendy Nazaré ontdekt de muziek op jonge leeftijd. Dankzij haar grootmoeder, die voor haar populaire Engelse liedjes zong uit haar kindertijd, ontdekte Wendy muziek met begeleiding van mandoline. Op haar 11de schreef ze haar eerste liedje in het Engels en op haar 16de volgde een song die het verhaal vertelde van haar vader. Het opende deuren en voor ze het wist zat ze in een Brusselse opnamestudio. Wat begon als een hobby, mondde voor de opgroeiende tiener uit in een ware passie. “Muziek is mijn leven. Ik adem dat elke dag in en uit”, zegt Wendy.

Bekijk hier de videoclip

Met ‘Tree’ bewijst Wendy Nazaré nogmaals haar veelzijdigheid. Het is de eerste single en voorbode van het gelijknamige album, dat ze dit jaar internationaal uitbrengt.

‘Tree’ van Wendy Nazaré verscheen vrijdag 15 februari op haar eigen label.

Beluister de single op Apple Music of  Spotify.