...

Kate Ryan en Paul michiels in duet

Kate Ryan en Paul michiels in duet - Logo House Of Entertainment

Het ’80 Was Machtig’-concept van Kate Ryan kan je gerust omschrijven als een aaneenschakeling van de grootste hits uit de jaren tachtig. Deze aangevuld met Kate haar eigen hit repertoire, want ‘Désenchantée’, ‘Ella Elle L’a’ en ‘Voyage Voyage’ vinden ook hun wortels in die tijdsgeest. Wij zagen een overtuigde zangeres die met haar live band genoot van de avond. De staande ovatie, na afloop van Kate haar concert, verwonderde niet. De zangeres trakteerde hen graag op een paar verrassende biss-nummers. Daaronder ook een akoestische versie van haar nieuwe single ‘Gold’. Met 2 miljoen Spotify-streams in amper 2 weken is de samenwerking van Kate Ryan met de Nederlandse deejay-producer Sam Feldt een voltreffer.

Paul Michiels

Complimenten waren er zaterdagavond niet alleen voor Kate Ryan, maar ook voor haar collega Paul Michiels. Samen zongen ze ‘Forever Young’ en ‘The Way To Your Heart’. “Kate is een geweldige artieste. Ik ben vereerd dat ze mij uitnodigde als special guest. Ze heeft een schitterende stem en de muziek van de jaren tachtig zijn haar ook op het lijf geschreven”, zei de blonde helft van Soulsister na zijn optreden geamuseerd.

Kate Ryan dook met Paul Michiels in de jaren ‘80.

Carrièreartieste Kate Ryan moest zaterdagavond niet veel moeite doen. Ze overtuigde het publiek in het Oostendse Kursaal, van haar sterke band met de muziek uit de jaren tachtig. ‘Everywhere’ van Fleedwood Mac was voldoende om iedereen in de rood fluwelen stoelen te laten rechtstaan. Met ’80 Was Machtig’ speekt de veelzijdige Kempense zonder meer een nieuw publiek aan. “Ik ben opgegroeid met Madonna, Lionel Richie, Whitney Houston. Die grote namen komen allemaal aan bod in deze concerttournee, waarmee we de komende maanden de festivalpodia, culturele centra e.d. zullen bezoeken.

Kate Ryan en Paul michiels in duet - Kate Ryan 2
(Foto: House Of Entertainment)

Nieuwe speeldata van de dansbare Kate Ryan, ’80 Was Machtig’-tournee vind je weldra op www.80wasmachtig.be