Boyzone neemt afscheid van Belgisch publiek in Hasselt

Nineties-senstatie Boyzone neemt afscheid van Belgisch publiek op I Love the 90’s in Hasselt

Boyzone neemt afscheid van Belgisch publiek in Hasselt - I live the 90s 1

25 Jaar na hun doorbraak met de wereldhit ‘Love Me For A Reason’, neemt de Ierse boysband Boyzone met de ‘Thank You & Goodnight’-tournee officieel afscheid van het publiek. Ronan Keating, Shane Lynch, Keith Duffy en Mikey Graham nemen op zaterdag 13 april afscheid van hun Belgische fans in de Hasseltse Ethias Arena op ‘I Love the 90’s – The Party’. Medeorganisator Kris Bloemen: “Na Steps, Five, Aqua, Scooter en Hanson, hebben we met het Boyzone van Ronan Keating opnieuw een wereldband gestrikt. Het wordt een avond waarop we geschiedenis schrijven, want dit wordt de allerlaatste keer Boyzone op Belgische bodem. Het continu groeiende, internationale succes van onze party in combinatie met het afscheid van Boyzone, gaat zorgen voor een stormloop op de tickets. Je kan best niet te lang wachten en snel schakelen als je I Love the 90’s op 13 april niet wil missen.

Het was muziekmanager Louis Walsh die Boyzone in 1993 oprichtte. Geïnspireerd door het succes van het Britse Take That en de Amerikaanse Backstreet Boys, bracht Walsh Ronan Keating, Keith Duffy, Shane Lynch en wijlen Stephen Gately, die tien jaar geleden onverwacht stierf in z’n slaap, samen. ‘Love Me For A Reason’, hun 2de single, was meteen goed voor de internationale doorbraak en een nummer 1-hit in Vlaanderen. In de zomer van 1995 kwam hun debuutalbum ‘Said and done’ uit, met de hitsingles ‘Key To My Life’, ‘So Good’, ‘Coming Home Now’ en ‘Father And Son’. Eén jaar later, na het uiteenvallen van Take That, werd Boyzone de populairste Europese boysband.

Boyzone neemt afscheid van Belgisch publiek in Hasselt - Boyzone 1(Foto: House Of Entertainment)

Het tweede album ‘A Different Beat’ verkocht wereldwijd meer dan twee miljoen exemplaren. Hun single ‘Words’ was goed voor een internationale hit en een nummer 1 hit in het  Verenigd Koninkrijk. Boyzone-frontman Ronan Keating stond in 1997 met zijn band op het podium van het Eurovisiesongfestival. Met het nummer ‘Picture Of You’, tevens de themasong van de Mister Bean-film ‘The Ultimate Disaster Movie’, scoorde Boyzone opnieuw een dikke hit. Op het derde album stonden de hitsingles ‘Baby Can I Hold You’ en ‘All That I Need’. Dankzij een compositie van Andrew Lloyd Webber, Jim Steinman en Nigel Wright, scoorde Boyzone in 1998 een dijk van een hit met de meeslepende mid-tempo ballade ‘No Matter What’.

Na 25 jaar, miljoenen albums, gouden- en platina awards en onderscheidingen, uitverkochte concerten en tournees, neemt Boyzone afscheid van de internationale muziekwereld met hun ‘Thank You & Goodnight’-tournee. In België krijgen de band (in originele bezetting) en hun fans een uniek afscheid, want op 13 april zijn ze de headliners op ‘I Love the 90’s – The Party’. Vengaboys, DJ Sash, 2Fabiola, Snap, resident-DJ Ward en Faithless-frontman Maxi Jazz vervolledigen de indrukwekkende affiche. Tickets en info: www.ilovethe90s.be

Boyzone neemt afscheid van Belgisch publiek in Hasselt - I Love the 90s 2