...

Theesommelier Jessica Van Humbeeck is ‘Beloftevolle Onderneemster en nationale finaliste

Theesommelier Jessica Van Humbeeck is ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant’ en nationale finaliste ‘Belofte van het jaar 2018’

Theesommelier Jessica Van Humbeeck is ‘Beloftevolle Onderneemster en nationale finaliste - Thee met een verhaal 1(Foto: House Of Entertainment)

Ik ben fier, sprakeloos eigenlijk. Ik klink erop met een theetje”, was de eerste reactie van de bekende Aarschotse theesommelier Jessica Van Humbeeck, toen ze van sectororganisaties Markant, UNIZO en het Agentschap Innoveren en Ondernemen de titel kreeg ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’. Met deze onderscheiding is Van Humbeeck meteen ook één van de vijf genomineerden voor de nationale ‘Belofte van het jaar 2018’. Tot 31 januari kan er hiervoor gestemd worden voor 1/3de van de punten. Die punten worden opgeteld bij de punten die een professionele vakjury zal geven voor een pitch achter gesloten deuren. Op 27 februari worden in Brussel, tijdens een gala-avond, de winnaressen bekendgemaakt.

Met de uitreiking van de WOMED Award, wat staat voor WOMen in Enterprise and Development, willen vzw Markant en UNIZO jaarlijks vrouwelijke ondernemers in de kijker plaatsen. “Vrouwen kunnen net zo goed hun eigen zaak runnen als mannen, of zelfs beter. In steeds meer ondernemingen staat een vrouw aan het roer. Ook voor stoere sectoren deinzen vrouwen zeker niet terug. Een evolutie – en vooral prestatie – die applaus verdient. Ondernemerschap met ‘a female touch’ is een verrijking voor onze economie”, klinkt het bij de initiatiefnemers. De 3 genomineerden voor de WOMED Award zijn ondertussen bekend, net als de 5 genomineerden in de categorie ‘Belofte’, voor jong gestarte ondernemende vrouwen. Jessica Van Humbeeck is er één van en zij neemt deel als ‘Beloftevolle Onderneemster van Vlaams-Brabant 2018’.

Door de lancering van haar boek ‘But First, Tea’, het uitrollen van haar twee succesvolle ‘Thee met een Verhaal’-winkels in Aarschot en Oostende, haar continue bomvolle workshops en haar doortochten bij o.a. ‘De Madammen’ op Radio 2, bij MNM en in ‘Van Gils & Gasten’, was gecertifieerd theesommelier Jessica Van Humbeeck de voorbije weken niet meer uit de actualiteit weg te denken. Wat vijf jaar geleden begon met een idee aan de keukentafel, is ondertussen uitgemond in een succesverhaal. “Het is fijn dat ik met mijn team dagelijks een massa mensen gelukkig kan maken met thee”, zegt de gepassioneerde Tea Evangelista die weet waarover ze praat. Na een opleiding bij de Britse theespecialist Jane Pettingrew, had Jessica de smaak te pakken en werd ze door de beroemde theemeesteres Mei Lan Hsiao ondergedompeld en ingewijd in de Chinese Tea Arts.
Theesommelier Jessica Van Humbeeck is ‘Beloftevolle Onderneemster en nationale finaliste - Thee met een verhaal 2(Foto: House Of Entertainment)

Tv-programma
De thee van Jessica Van Humbeeck heeft na vijf jaar een sterk groeiverhaal opgebouwd. “Dagelijks verwerken we een massa bestellingen: online, in onze winkels in Aarschot en Oostende, maar ook in Bilzen en in de diverse horecazaken die onze thee op hun drankenkaart hebben staan. Dit jaar investeren we in een nieuw voorraadsysteem, gekoppeld aan een nieuwe website, waardoor de bediening van onze klanten wordt geoptimaliseerd en versneld. Ons 5-jarig bestaan wordt doorheen het jaar gevierd in de 5 Vlaamse provincies met een jubileum-event. Naast de doorlopende workshops, de theedegustaties en de voortdurende ontwikkeling van exclusieve theemengelingen en infusies, pakken we in het voorjaar uit met iets innovatiefs en sluiten we ons feestjaar af met een spraakmakende thee. Sinds eind december ben ik met ‘Thee met een Verhaal’ bijna dagelijks te zien op Eclips TV. Elke week is er een nieuwe aflevering en de kijkers zijn laaiend enthousiast. Op straat word ik erover aangesproken. Mensen sturen mails, bezoeken de website, lezen mijn blogs en volgen ‘Thee met een Verhaal’ op Facebook en Instagram. Dagelijks komen er nieuwe volgers bij en dat doet deugd”, zegt Jessica Van Humbeeck.

Tot 31 januari kan je voor Jessica Van Humbeeck stemmen als ‘Belofte van het Jaar 2018’ door te sturfen naar: http://www.markantvzw.be/womedaward/jessica-van-humbeeck. De winnares wordt samen met de WOMED Award op 27 februari bekendgemaakt.

Meer info vind je ook op www.theemeteenverhaal.eu