Janez Detd frontman ontwikkelt onderwaterloopband voor honden

Janez Detd frontman Nikolas Van der Veken ontwikkelt
onderwaterloopband voor honden

Belgisch bedrijf Fitnessking lanceert met ‘Aqua Runner’
uniek revalidatietoestel voor honden

“De ‘Aqua Runner’ is meer dan de helft goedkoper dan elk ander buitenlands alternatief, is eigen design én wordt volledig in België op maat gemaakt”

“Onze dealers in meer dan 25 landen zijn laaiend enthousiast, we gaan dus vol vertrouwen de strijd aan met de buitenlandse ‘Big Dogs’!”
Met zijn punkrockband Janez Detd. veroverde frontman Nikolas Van der Veken destijds de binnen- en ook heel wat buitenlandse hitlijsten, stond hij op grote festivals als Rock Werchter en Pukkelpop, en won hij meerdere awards. Die prestaties zouden echter wel eens in het niets kunnen gaan vallen, bij wat de 44-jarige zanger-ondernemer uit Dendermonde te wachten staat met de laatste creatie van zijn bedrijf Fitnessking.

Fitnessking, de grootste speler in Vlaanderen op het gebied van fitnessapparatuur voor particulieren en professionals, lanceert met ‘Aqua Runner’ een uniek revalidatietoestel voor honden en mengt zich daarmee in de booming business van de fitness, fysiotherapie en revalidatietraining voor huisdieren. Een zet die er komt na aanhoudende vraag van hun klanten en dealers naar een betaalbaar alternatief voor (te) dure buitenlandse toestellen.

Tot enkele jaren geleden werd er nog meewarig over gedaan, maar fitness, fysiotherapie en revalidatietraining voor (huis)dieren en in het bijzonder honden, is aan een enorme opmars bezig in binnen-en buitenland. Nikolas Van der Veken, die Fitnessking al meer dan 11 jaar runt, begon 6 jaar geleden met het bouwen van loopbanden voor honden en klopte voor een extra dosis “hondenexpertise” aan bij Nick Vannerom (Tessenderlo). Nick is nationaal en internationaal gelauwerd hondentrainer (9x Belgisch kampioen), wordt wereldwijd gevraagd voor workshops en is zowat het Vlaamse antwoord op de wereldberoemde hondenpsycholoog Cesar Millan. Nikolas Van der Veken; “Nick haat het wanneer ik hem aanspreek als dé Cesar, maar ik vind echt dat hij niet moet onderdoen.” 

   Onderwaterloopband voor honden ism  ‘Vlaamse Cesar Millan’

Janez Detd frontman ontwikkelt onderwaterloopband voor honden - Aqua Runner 1(Foto; House Of Entertainment)

Na meer dan anderhalf jaar intensief sleutelen aan het ontwerp en ruim 10 prototypes later, is de ‘Aqua Runner’ nu klaar om gelanceerd te worden. Iets waar niet alleen Nikolas, zijn vrouw en zakenpartner Yentl Peelman en Nick enorm naar uitkijken, maar ook de particuliere en professionele klanten van Fitnessking, en bij uitbreiding de ganse hondenwereld.

Janez Detd frontman ontwikkelt onderwaterloopband voor honden - Aqua Runner 2(Foto: House Of Entertainment)

“De samenwerking met Nick was een onbetaalbare meerwaarde voor ons en is bovendien een absoluut kwaliteitslabel naar de hondenwereld in binnen- en buitenland toe”, aldus Nikolas Van der Veken. “We mikken vooral op professionelen, maar ook voor particulier gebruik is de ‘Aqua Runner’ zeker geschikt. Het enthousiasme bij onze buitenlandse dealers is eveneens enorm. We zitten met dealers in meer dan 25 landen, van Amerika tot Australië. Het potentieel is dus groot. We zijn er erg trots op om te kunnen zeggen dat de ‘Aqua Runner’ volledig in België op maat van de klant wordt gebouwd én meer dan de helft goedkoper is dan elk ander buitenlands alternatief. We gaan dus met veel vertrouwen de strijd aan met de buitenlandse ‘Big Dogs’”, zegt Nikolas met de glimlach.

“Toen ik 6 jaar geleden begon met het bouwen van loopbanden voor honden verklaarde iedereen me gek en ‘For the record’; dat doen ze nog steeds. Maar als ik zie welk dealernetwerk we de voorbije 18 maanden hebben uitgebouwd en hoe onze reputatie zich pijlsnel verspreidt, dan weet ik dat ik de juiste stap heb gezet. Met Dog Runner, de overkoepelende naam voor de tak binnen Fitnessking die zich ontfermt over de verschillende loopbanden voor honden, doen we net hetzelfde als met Fitnessking; de klanten bedienen met een échte old school perfecte service. Een goudeerlijke strategie die even eenvoudig als succesvol is. Zo onderscheiden we ons van het onpersoonlijke van de zogenaamde ‘glimlach online spelers’. Onze glimlach is namelijk écht én Vlaams. Of ken je die van die bank die zegt dat ze voor 95% tevreden klanten gaat? Je zal maar die 1 op 20 zijn… Wij gaan resoluut voor de 100%,  zoals mijn oma het me ooit geleerd heeft!”, zo besluit Nikolas Van der Veken.

(Video: House Of Entertainment)

‘Aqua Runner’ wordt in de markt gezet aan een lanceringsprijs van €15.999.
Meer info over ‘Aqua Runner’ en de andere Dog Runner-loopbanden via www.fitnessking.be