Nederlandse thrash metal met een melodieuze inslag

SoulnerveSoulnerve: Nederlandse thrash metal met een melodieuze inslag

Eind juli heeft de Nederlandse thrash metal band Soulnerve haar knallende debuut cd op de metalwereld afgeschoten. De band rond multi-instrumentalist Stephan Brus speelt een mix van thrash-, melodic death metal en metalcore en wordt gekenmerkt door een clean/scream zangcombinatie, uitdagende gitaarsolo’s en grondbrekende breakdowns. Soulnerve heeft met “The Dying Light” een evenwichtig album uitgebracht dat inmiddels ook door metalliefhebbers buiten Nederland wordt opgepakt. “The Dying Light” is uitgebracht als digitale download op iTunes, Spotify en Google Play en is daarnaast ook als fysieke CD verkrijgbaar via de Soulnerve Bandcamp pagina.

Soulnerve is afkomstig uit het Oostelijke deel van Nederland en hun geschiedenis gaat terug naar 2004 toen de band voornamelijk metalcovers speelde. Na veel optredens in binnen- en buitenland viel de band in 2008 uit elkaar maar in 2010 pakte Stephan Brus de draad weer op. Na een intensieve periode van schrijven werd dit jaar hun eerste CD getiteld “The Dying Light” uitgebracht. Op het album is ook gitarist Marios Iliopoulos van de Zweedse metalband Nightrage te horen met een gitaarsolo op het nummer “Scavengers”.

Het Nederlandse Metal e-zine Wings of Death omschrijft het geluid van de band als “Thrash meets Gothenborg; een band die qua geluid nog het meest in de buurt van Trivium komt”. Het Griekse Metal Temple Magazine, dat het album zelfs met een 9/10 heeft beoordeeld, schreef: “Melodieuze thrash metal is de stijl, maar er zijn zeker elementen uit alle soorten metal te bespeuren in de 10 nummers. De New Wave of Thrash Metal (Killswitch Engage / Trivium) met het beste van de Gothenborg Metal scene (In Flames/At The Gates) en zelfs de oude Metallica. Professioneel in alle aspecten, van opname, geluid, productie, vormgeving en de uitvoering. “The Dying Light” kan een regelrechte klassieker in het Melodic Thrash Metal genre worden.”
Ook over de productie en de composities lijken de meningen in de metalwereld onverdeeld.

Metal Magazine Ragherrie schrijft: “Soulnerve weet met aangename vocalen, scheurende gitaarharmonieën en een solide productie een fantastische nostalgietrip in elkaar te flansen.”

“The Dying Light is het soort debuut album waar andere bands met ontzag naar luisteren”, aldus Metal Exposure Magazine. “De productie is hoogstaand, de nummers zitten dynamisch in elkaar en het luistert heerlijk weg”.

Headbanger Reviews uit de USA vertelt: “Soulnerve is er in geslaagd om melodieuze metal, metalcore en thrashmetal op een verbluffende wijze samen te brengen in een fantastisch geheel en kan zich meten met de grote namen in de metalwereld.“

De eerste Soulnerve plaat kan, gezien de thematische lijn in de teksten, in zekere zin worden beschouwd als een conceptalbum. De onheilspellende hoes en de cd titel symboliseren de naderende ondergang van de wereld en de teksten beslaan onderwerpen als corruptie, armoede in de wereld, dierenleed en de steeds harder wordende samenleving waarin de mensheid moet zien te overleven.

Al met al is “The Dying Light” een knaller van een debuut CD geworden, iets dat ook het Amerikaanse Metal Vendetta Magazine met lovende woorden beaamt: “Het is geweldig om zo’n uitzonderlijk goed geschreven en geproduceerd album te ontdekken van een band die alles in eigen beheer heeft gedaan. Ieder nummer is zo perfect uitgewerkt en het album is een dynamisch geheel. Een opmerkgelijk goed album, geen fillers en geen moment verspild.”

Nieuwsgierig geworden naar het debuut album van Soulnerve? Kijk voor meer informatie over de band en hun knallende debuut CD “The Dying Light” ook eens op de officiële Soulnerve website en volg ze op Facebook.

Soulnerve:

Stephan Brus – Gitaar, bas, drums
Koen Vroom – Cleane zang
Kevin Klaassen – Scream zang

Soulnerve1Tracklist:
01. They Come For Us All
02. The Dying Light
03. My Demise
04. Scavengers (ft. Marios Iliopoulos)
05. Delirium (Forever Bound)
06. Lost
07. Beyond The Sun
08. End Of The Line
09. We Are The Voice
10. Salvation

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here