Aanwezigheid van Escherichia Coli in lot geitenkaas

virusMededeling van het FAVV Aanwezigheid van Escherichia Coli in een lot rauwmelkse geitenkaas “PELARDON ” geproduceerd door « Fermier de la Borie »
Via het RASFF (Rapid Alert System for Food and Feed) werd het FAVV op de hoogte gesteld van de aanwezigheid van van E. coli O157:H7 in rauwmelkse geitenkaas merk “PELARDON” . De betrokken producten werden reeds uit de handel gehaald.

Beschrijving van het product :

Rauwmelkse geitenkaas verkocht in individuele verpakking
Naam van de kaas : « Pelardon »
Commerciele benaming : « Fermier de la Borie »
Uiterste Gebruiksdatum / Ten minste houdbaar tot : 21/10/2014 tot 16/12/2014
Lotnummers : 236 tot 297
Identificatie nummer : FR 48 186 011 CE

Verkooppunten :

La Crèmerie Saint Guidon, 1070 Anderlecht,
Lucca bvba kaasmeester affineur, 9700 Oudenaarde,
Fromagerie Mekka, 9000 Gent,
Jean-Luc Parmentier, 7830 Silly

De verschillende verkooppunten werden reeds op de hoogte gebracht van deze terugroep van bij de consumenten en al deze kazen werden reeds uit de handel teruggetrokken.

Consumenten die deze kazen al aangekocht hadden en nog in hun bezit hebben worden verzocht ze niet meer te consumeren en terug te brengen naar het punt van aankoop waar zij zullen terugbetaald worden. In geval van twijfel zal u ook bij uw punt van aankoop de nodige informatie krijgen.

Raadgevingen en informatie voor de consumenten :

De meeste stammen van de Escherichia coli maken deel uit van de darmflora van mensen en van
warmbloedige dieren en zijn ongevaarlijk. E. coli O157 H7 is een variant die ernstige voedselvergiftigingen kan veroorzaken. De symptomen kunnen optreden in de eerste week na het eten van deze kazen en kunnen zijn : maagdarminfecties die gepaard kunnen gaan met bloederige diarree al of niet gepaard met koorts. In zeer erge gevallen kunnen nierstoornissen optreden bij jonge kinderen. Personen die deze kazen genuttigd hebben en gelijkaardige symptomen vertonen moeten onverwijld hun huisarts raadplegen en hem de nodige informatie bezorgen ivm het eten van de kaas.
Het Voedselagentschap wenst eraan te herinneren dat het nuttigen van rauwmelkse producten afgeraden is voor zieken, zwangere vrouwen, kinderen, ouderen en personen die lijden aan ziektes waardoor de afweer verminderd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here