Finale eerste Kok van België 2015

kokenTwee Oost-Vlaamse koks bereiden zich voor op de finale van de wedstrijd – Eerste Kok van België 2015

Ieder jaar organiseert de Gastronomische Club Prosper Montagné de officiële meesterschapswedstrijd waarbij op zoek wordt gegaan naar de beste kok van het land. Er mogen slechts vijf koks deelnemen aan de finale. Twee daarvan komen uit Oost-Vlaanderen: Kevin Graf, chef van restaurant De Bakermat te Ninove, en Wim Van Hecke, sous-chef van restaurant Fleur de Lin te Zele. Zij dingen maandag a.s. mee naar de felbegeerde titel ‘Eerste Kok van België 2015’.

De wedstrijd “Eerste Kok van België” is bij wet erkend door de minister bevoegd voor Middenstand. Deze titel is exclusief voorbehouden aan de meesterschapswedstrijd die georganiseerd wordt door Club Prosper Montagné.

De finale vindt plaats op maandag 6 oktober 2014 in de hotel- en toerismeschool Spermalie te Brugge. Peter Goossens van driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’ neemt dit jaar het ambassadeurschap op zich. Robert Van Landeghem, voorzitter en provoost Keukenchefs, staat in voor de coördinatie van de wedstrijd.

De finalisten moeten als eerste gerecht zeetong met citroengras, mosselen en peterselie, basilicum of koriander bereiden. Daarna volgt een ‘Coq des Prés’ (biologische scharrelkip) met een donker Belgisch bier van hoge gisting, kalfszwezerik en schorseneer. Het dessert bestaat uit een soezendeeg dat een Origine-chocolade van Belcolade met peer combineert.

De drie andere finalisten zijn Vincent Florizoone (chef van restaurant Grand Cabaret te Nieuwpoort), Bart Hoornaert (sous-chef van restaurant La Durée te Izegem), en Pascal Peters (sous-chef van restaurant Vivendum te Dilsen-Stokkem).

Club Prosper Montagné werd gesticht in 1952. De vzw verenigt de grootste namen binnen de culinaire beroepen in België. De doelstellingen zijn het steunen van getalenteerde professionals in hun ambitie, zorgen voor de uitstraling van de Belgische gastronomie en het promoten van het culinair gebruik van topproducten van eigen bodem. Ieder jaar organiseert Club Prosper Montagné de wedstrijden ‘Eerste Kok van België’ en ‘Eerste Sommelier van België’, waarbij de beste jonge talenten uit de Belgische gastronomie het tegen elkaar opnemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here